RO | EN MyAccount
Caută

Universitate

Protecţia Proprietăţii Intelectuale

 
Prof. univ. dr. ing. și dr. ec. Mihail Aurel ŢÎŢU
Atribuţii delegate:
- Strategii pentru promovarea protecţiei proprietăţii intelectuale
- Integrarea în reţele internaţionale a proprietăţii intelectuale.

Tel: +40-(269) 21.60.62 int. 130

Fax: +40-(269) 43.01.10
Tel: +40-(744) 39.02.90
E-mail: mihail.titu@yahoo.com
Web: http://ppi.ulbsibiu.ro

isiunea în domeniul Protecţiei Proprietății Intelectuale este direcţionată spre motivarea intensificării activităţilor creative, spre elaborarea de strategii destinate Protecţiei Proprietăţii Intelectuale și a managementului Protecției Proprietății Intelectuale, a protejării şi promovării inventatorilor din mediul academic sibian şi nu numai.

Formele comune de Proprietate Intelectuală includ brevetele de invenţie, brevetele de soi, modelele de utilitate, desenele şi modelele industriale, topografiile de produse semiconductoare, dreptul de autor, mărcile înregistrate şi secretul industrial. Pentru fiecare domeniu în parte există structurate direcţii de dezvoltare, iar noi ne vom direcţiona acţiunile în scopul obţinerii excelenţei în acest domeniu.

Transformările drepturilor de autor în ultimii ani au fost, poate, cele mai profunde din câte au cunoscut celelalte drepturi intelectuale. Specialiştii în materie consideră că nu este vorba neapărat despre evoluţia sa spre un drept european cât despre evoluţia, în mare măsură previzibilă a noilor tehnici de comunicare şi difuzare.

Universitatea este un mediu al cunoaşterii, iar existenţa în cadrul acestei complexe comunităţi ştiinţifice a unei entitati destinate Protecţiei Proprietății Intelectuale se impune ca o modalitate de prezervare a valorilor creative, ca o metodă de încurajare şi motivare a făuritorilor de nou, a creatorilor de valori.

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu a obţinut de-a lungul timpului o apreciere internațională evidentă a dezvoltării acestui domeniu al Protecției Proprietății Intelectuale, al protecţiei drepturilor de autor, iar brevetele de invenţie obţinute de comunitatea academică sibiană au devenit parte a valorilor ştiinţifice româneşti, cu recunoaştere internaţională.

Universitate

Informaţii de Contact

Adresa: Bd-ul. Victoriei, Nr. 10, Sibiu, 550024, România
Tel: +40-(269) 21.60.62 int.
130
Fax: +40-(269) 43.01.10
Tel: +40-(744) 39.02.90
E-mail: dep.ppi@ulbsibiu.ro
Web: http://ppi.ulbsibiu.ro

Partener: www.plagiate.ro

Webmail | Liste Mail | Grupuri | Webspace | Newsletter | UMS | e-Learning | Reţea Internă
Informaţii de Contact | Hartă Site | Suport Tehnic LinkedIn - Absolventi ULBS Facebook Twitter YouTube Channel     
Copyright © 1998-2017 Direcția Comunicaţii şi Marketing a ULBS | Termeni de Utilizare