RO | EN MyAccount
Caută
Persoană de contact conf. univ. dr. Dumitra Baron +40-(727)07.65.85 dumitra.baron@ulbsibiu.ro
Tipăreşte ştirea RSS Feed

Concurs de traduceri literare Mot-à-monde
  04 Mai 2017
   Facultatea de Litere și Arte, sala 59 (CRU), ora 12:00

Colectivul de Studii Franceze și Francofone de la Departamentul de Studii Romanice al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în colaborare cu Lectoratul francez și Centrul de Reușită Universitară (CRU), organizează etapa locală a Atelierului-concurs de traduceri literare Mot-à-monde care se va desfășura la Facultatea de Litere și Arte, în data de 4 mai 2017 (începând cu orele 12.00), în sala 59 (CRU).

Textul propus pentru ediția din acest an este un fragment din romanul Le corps de ma mère de Fawzia ZOUARI, câștigătoare în 2016 a Premiului celor 5 continente (a 15-a ediție), decernat de Organizația Internațională a Francofoniei.

Față de edițiile precedente, în acest an studenții vor lucra individual, iar fiecare traducere va fi însoțită de un argument (redactat în limba franceză) care va cuprinde principalele dificultăți de traducere și motivarea alegerilor făcute.

Fișa de înscriere la concurs (document atașat) se va trimite la adresele: pierre.ferrey@institutfrancais.ro și otilia.oprea@ulbsibiu.ro până la data de 14 aprilie 2017.

Traducerea în limba română și argumentul trebuie transmise în format electronic la adresele: dumitra.baron@ulbsibiu.ro și otilia.oprea@ulbsibiu.ro până la data de 2 mai 2017.

Lucrarea desemnată câștigătoare va reprezenta Universitatea „Lucian Blaga” la etapa națională a concursului.

Pentru mai multe detalii, accesați:https://motamonde.wordpress.com/

Vor fi acordate diplome și premii din partea instituțiilor partenere: Institutul Francez, Agenția Universitară a Francofoniei, Complexul Național Muzeal ASTRA și Librăria Habitus din Sibiu.

Documente / Legături:


Webmail | G Suite for Education | UMS | Eduroam | Reţea Internă
Informaţii de Contact | Hartă Site | Suport Tehnic LinkedIn - Absolventi ULBS Facebook Twitter YouTube Channel     
Copyright © 1998-2018 Direcția Comunicaţii şi Marketing a ULBS | Termeni de Utilizare