RO | EN MyAccount
Caută
DECAN
Pr. Prof. univ. dr. Nicolae CHIFĂR
Domenii de activitate ştiinţifică:
- Teologie Ortodoxă
- Istorie bisericească universală
- Istoria și civilizația Bizanțului
- Relații ecumenice

acultatea de Teologie a Universității "Lucian Blaga" din Sibiu este cea mai veche instituţie de acest fel din ţară. Înfiinţată în 1786, ca Şcoală Teologică şi reorganizată în 1811 sub conducerea lui Gheorghe Lazăr, funcţionează neîntrerupt până astăzi. În perioada 1948 – 1990, sub numele de Institut Teologic de Grad Universitar, a fost una dintre cele două şcoli teologice ortodoxe de rang universitar din România care au pregătit pe slujitorii Bisericii Ortodoxe. Din 1991 este parte componentă a Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu.

În prezent Facultatea funcţionează cu secţiile: Teologie Pastorală, Teologie Socială, Teologie Didactică. Secţia de Teologie Pastorală pregăteşte în mod special viitori preoţi, cea de Teologie Socială asistente sociale şi asistenţi sociali, cea de Teologie Didactică profesori de religie şi alte discipline.

Facultatea se distinge în primul rând prin continuarea tradiţiilor Ortodoxiei transilvane, pe care le actualizează la nivelul exigenţelor societăţii contemporane. Al doilea punct de greutate îl reprezintă implicarea hotărâtă în efortul ecumenic contemporan, atât pe plan local cât şi pe plan general european.Informaţii de contact

Adresa: Bd-ul. Mitropoliei, Nr.20, Sibiu, 550179, România
Tel: +40-(269) 21.05.30
Fax: +40-(269) 21.59.05
E-mail: teologie@ulbsibiu.ro
Web: http://teologie.ulbsibiu.ro

Webmail | G Suite for Education | UMS | Eduroam | Reţea Internă
Informaţii de Contact | Suport Tehnic LinkedIn - Absolventi ULBS Facebook Twitter YouTube Channel     
Copyright © 1998-2018 Direcția Comunicaţii şi Marketing a ULBS | Termeni de Utilizare