RO | EN MyAccount
Caută
Persoană de contact Teodor Boanta teodor.boanta@ulbsibiu.ro
Tipăreşte ştirea RSS Feed

GAUDEAMUS – Sărbătoarea absolvenților 2016
   09 Mai 2016

Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu va încheia într-un mod grandios un nou an univesitar la capătul căruia, o nouă serie de absolvenți își va vedea încununată munca din timpul anilor de studiu. Împreună cu părinții, rudele sau prietenii, cei care au finalizat studiile de licență vor fi sărbătoriți așa cum se cuvine, în Piața Mare a orașului.

A devenit obișnuință ca roadele muncii de la ULBS să fie recunoscute, activitățile didactice și de cercetare de la Sibiu fiind apreciate atât în țară cât și în străinătate. Dovadă stau numeroasele parteneriate cu instituții academice din întreaga lume, proiectele comune și schimburile de studenți și cadre didactice. În vremuri de cumpănă pentru întreg sistemul de învățământ, ULBS a continuat să se dezvolte, să facă performanță.

 În 2016, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu are în componentă 9 facultăți, peste 14.000 de studenți. 23 centre de cercetare, 2000 de locuri de cazare, 920 locuri la cantină, 83 de programe de licență și 120 programe de master.

„Locul pe care Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu îl ocupă astăzi li se datorează deopotrivă cadrelor didactice, personalului nedidactic și, în special studenților noștri, pe care îi consider parteneri în activitatea noastră. Nimic în această universitate nu s-ar fi putut face fără aportul nemijlocit al acestor studenți și, de aceea, există o permanentă legătură, o simbioză între cadrele didactice care sunt implicate în cercetare și studenți”, a declarat prof. dr. Prof.univ.dr.ing. Ioan BONDREA, rectorul ULBS.

GAUDEAMUS

GAUDEAMUS este un proiect cultural ce urmărește sensibilizarea și formarea publicului din Sibiu pentru sărbătorirea celei mai importante zi din viața de student – cea în care este declarat absolvent. Prin acest proiect se dorește marcarea ultimei săptămâni din viața de student printr-un program grandios în care să se pună în valoare cunoștințele acumulate în anii de studii, precum și abilitățile deținute de studenți în domeniul artistic.

Evenimentele/activitățile din cadrul proiectului:

Eveniment/ Activitate 1

Titlul evenimentului/activitate:Absolvirea promoției 2016

Evenimentul care marchează finalul unei etape din viața de student, la specializări vechi și noi, se celebrează în Piața Mare din Sibiu.

Parada studenților se va desfășura pe un traseu prestabilit. După întâlnirea tuturor studenților, pe scena amplasată în Piața Mare va avea loc discursul oficial de închidere a anului universitar, susținut de rectorii universităților și oficialități.

Studenții participanți la paradă vor fi îmbrăcați în robe și vor purta eșarfe de culori diferite prin care se va distinge facultatea absolvită.

Eveniment/ activitate 2

Concert de muzică susținut de Filarmonica de Stat Sibiu

La încheierea ceremoniei de absolvire, va avea loc un concert susținut de instrumentiștii Filarmonicii de Stat Sibiu.

Proiect finanțat din bugetul local al Primăriei Municipiului Sibiu.

Evenimentul va fi transmis în direct pe http://livestream.com/Romania-Live-Events/gaudeamus2016 si pe www.ulbsibiu.ro

 

 

Documente / Legături:


Webmail | G Suite for Education | UMS | Eduroam | Reţea Internă
Informaţii de Contact | Hartă Site | Suport Tehnic LinkedIn - Absolventi ULBS Facebook Twitter YouTube Channel     
Copyright © 1998-2018 Direcția Comunicaţii şi Marketing a ULBS | Termeni de Utilizare