Persoană de contact Carmen Dușe +4-(0269) 23.52.24 carmen.duse@ulbsibiu.ro


Proiectul EU-StORe
   25 Septembrie 2014

Proiectul “EU-StOre” este un consortiu international in cadrul proiectului ERASMUS+ cu accent pe Educatia si Formarea Vocationala – EFV. Durata proiectului este de 24 luni.

Parteneri in acest proiect sunt sapte institutii din sase tari: Germania, Marea Britanie, Irlanda, Italia, Romania si Malta. In acest caz, consortiul cuprinde patru universitati, un partener tehnic, o intreprindere medie si mica cu preocupari in zona educatiei, un institut de cercetare-dezvoltare.

Scopul principal al proiectului EU-StOre – European Standards for Open Education and Open Learning Resources (Standarde europene pentru educatia deschisa si resurse educationale deschise) – este de a conceptualiza si implementa un inventar european de resurse pentru educatia deschisa, de a analiza scenarii de educatie deschisa si resurse educationale deschise si de a crea standarde si linii directoare europene comune pentru educatia deschisa.

Proiectul se bazeaza pe recomandarile lui Pawlowski si ale Uniunii Europene si construieste un inventar al resurselor educationale disponibile online. Mai mult, aceste materiale si cursuri sunt analizate de experti, care creeaza standarde pentru activitatile de educatie deschisa, care sa promoveze o calitate inalta. Aceasta va duce la linii directoare si la standarde care pot fi folosite (a) pentru a crea in viitor scenarii de educatie deschisa (b) pentru a evalua activitati si resursele educationale deschise existente. Pentru a integra aceasta informatie in comunitatea educationala europeana, standardele sunt oferite pe o platforma online unde este accesibil si inventarul resurselor. Aceasta constituie o baza pentru impulsionarea realizarii curiculelor si a activitatii retelelor regionale. Liniile directoare si standardele trebuie combinate cu declaratii de politici, care sa angajeze ministerele, Comisia Europeana si multiplicatorii din domeniul educatiei din diverse tari europene in procesul implementarii standardelor.

Documente / Legături::: Universitatea "Lucian Blaga"
:: Bd. Victoriei 10, Sibiu, România
:: Tel: +40-(269) 21.60.62 | Fax: +40-(269) 21.78.87 | E-mail: rectorat@ulbsibiu.ro | Website: www.ulbsibiu.ro
:: Copyright © 1998-2018Direcția Comunicaţii şi Marketing