RO | EN MyAccount
Caută
Persoană de contact Teodor Boanta teodor.boanta@ulbsibiu.ro
Tipăreşte ştirea RSS Feed

UNESCO oferă 5000 USD tinerilor cercetători
   03 Septembrie 2015

Comisia Națională a României pentru UNESCO anunță deschiderea aplicărilor pentru sesiunea 2016 a Premiilor Tinerilor Oameni de Știință. Această competiție se adresează tinerilor cercetători care efectuează cercetări interdisciplinare în conformitate cu programul UNESCO ”Omul și Biosfera”.

Vârsta maximă admisă a aplicanților este de 40 ani (la data încheierii perioadei de aplicare, 31 octombrie 2015). Se acordă prioritate proiectelor interdisciplinare desfășurate în rezervațiile biosferei desemnate în cadrul programului ”Omul și Biosfera” sau în potențiale rezerve ale biosferei. Premiile constau în finanțări de maxim 5000 USD per proiect desemnat câștigător. Cercetarea sprijintă de un premiu ar trebui să fie finalizată în termen de doi ani.

Tinerii cercetători interesați de această competiție sunt invitați să acceseze pagina de internet a programului ”Omul și Biosfera” pentru a tipări formularul de aplicare. Formularul de aplicare completat se trimite în format fizic către Comisia Națională a României pentru UNESCO sau se depune la sediul instituței până la data de 1 octombrie 2015. Comisia va selecta maxim 2 aplicanți din partea României, ale căror proiecte le va trimite până la data de 31 octombrie, către secretariatul programului ”Omul și Biosfera” din cadrul sediului central UNESCO.

Detalii despre condițiile de înscriere și formularele de aplicare pot fi consultate la următoarea adresă:

http://www.unesco.org/new/en/natural-sciences/environment/ecological-sciences/man-and-biosphere-programme/awards-and-prizes/mab-young-scientists-awards/

***

Încă din 1989 programul UNESCO ”Omul și Biosfera” a oferit anual unui număr de 10 tineri cercetători premii până în 5000 USD în sprijinul cercetărilor acestora asupra ecosistemelor, resurselor naturale și biodiversității. Prin Premiilor Tinerilor Oameni de Știință, programul ”Omul și Biosfera” investește într-o nouă generație de oameni de știință din întreaga lume, cu convingerea că tinerii bine instruiți și dedicați sunt esențiali pentru abordarea problemelor ecologice și de sustenabilitate.

Comisia Națională a României pentru UNESCO

Tel: 004.021.231.3224

Fax: 004.021.230.7636

E-mail: unesco@cnr-unesco.ro

Web: www.cnr-unesco.ro

Adresa: Str. Anton Cehov, nr.8 011998, București


Webmail | G Suite for Education | UMS | Eduroam | Reţea Internă
Informaţii de Contact | Hartă Site | Suport Tehnic LinkedIn - Absolventi ULBS Facebook Twitter YouTube Channel     
Copyright © 1998-2018 Direcția Comunicaţii şi Marketing a ULBS | Termeni de Utilizare