RO | EN MyAccount
Caută
Persoană de contact Dan Alexandru Popescu +40-(269) 42.21.69 alexandru.popescu@ulbsibiu.ro
Tipăreşte ştirea RSS Feed

Vizită de studiu şi documentare la Bruxelles
   07 Decembrie 2016

Asociaţia Europeană SIBIU2020 pentru Educaţie şi Cultură în colaborare cu Centrul de documentare europeană de pe lângă

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (CDE-ULBS) organizează Zilele “Cariere europene – cariere internaţionale”, ed. a 13-a

Vizită de studiu şi documentare la instituţiile europene de la Bruxelles, 7-10 martie 2017

 

Grupul va fi format din studenţi, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice, tineri profesionişti, cetăţeni cu preocupări în domeniul afacerilor europene şi al relaţiilor internaţionale. Condiţii de participare: vârsta minimă 18 ani; cunoaşterea unei limbi de circulaţie internaţională.

 Documente necesare pentru înscriere:

  • Curriculum vitae 
  • Scrisoare de intenţie adresatǎ organizatorilor (din care să reiasă motivaţia profesională a candidatului, precum şi competenţele care îl recomandă pentru participarea la proiect)

Se va aplica principiul „Primul venit, primul servit”: persoanele care se înscriu primele şi îndeplinesc criteriile de mai sus au prioritate în procesul de selecţie. Candidaturile pot fi transmise pe e-mail, până la data de 20 ianuarie 2017 (prima sesiune de înscrieri), la adresa: office@aes-eas2020.eu

Vizita de studiu şi documentare cuprinde o serie de obiective:

  • Familiarizarea participanţilor cu instituţiile europene: Parlamentul European, Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene (structurǎ, principii de funcţionare, mediu de lucru). Pe perioada vizitelor oficiale, grupul beneficiază de asistenţă specializată;
  • Participarea la seminarii şi mese rotunde privind rolul acestor organisme fundamentale, susţinute de către specialişti în domeniu;
  • Întâlnirea cu diverse personalităţi implicate în viaţa social-politică europeană şi internaţională (înalţi funcţionari, deputaţi);
  • Nu în ultimul rând, vizita de studiu la Bruxelles reprezintă un periplu cultural interesant şi util în capitala prin excelenţă a diversităţii europene.

Taxa de participare este de 145 EUR şi include: formalităţi de înscriere, diverse materiale promoţionale şi de informare, participarea la vizite, două mese oficiale, accesul în instituţiile europene, certificat de participare.

Cheltuielile de transport internaţional şi cazare sunt în sarcina participanţilor (Asociaţia pune la dispoziţia celor interesaţi informaţii utile).

Acţiunea se înscrie în seria manifestǎrilor derulate sub egida Asociaţiei europene SIBIU2020 şi a Centrului de Documentare Europeanǎ din Sibiu şi vine în sprijinul unei mai bune înţelegeri a procesului decizional şi a structurilor instituţionale ale Uniunii Europene, încurajând implicarea activǎ a tinerilor şi cetǎţenilor în cadrul mecanismului comunitar.

 

Persoană de contact pentru Sibiu & Bruxelles:

 Lector univ. dr. Dan-Alexandru POPESCU, coordonator proiect

Partener: Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu

Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, DRISPSS

Calea Dumbrăvii nr. 34, et. II, 550324 Sibiu

Tel./Fax: +40 269 42 21 69

 

Despre noi

#SIBIU2020 “Aux couleurs d’un Avenir durable

Asociaţia Europeană SIBIU2020 pentru Educaţie şi Cultură a.s.b.l. este o organizaţie non-profit cu sediul la Bruxelles, obiectivele sale majore fiind acelea de a facilita dezbaterile cu privire la funcționarea Uniunii Europene și a mecanismelor sale, de a promova și consolida simțul civic și educația cetățenească, precum şi de a susține eforturile României de integrare în Uniunea Europeană. Asociaţia a fost înfiinţată în anul 2012 şi a organizat, până acum, numeroase vizite de studiu la instituţiile europene şi organizaţiile internaţionale de la Bruxelles & Strasbourg, seminarii, evenimente cultural-artistice şi de promovare a unei cetăţenii europene active, colaborând deopotrivă la diverse proiecte de cooperare transnaţională şi mobilităţi academice. 

#CDE “Fii mai mult decât un simplu cetăţean, fii un cetăţean european informat!

Înfiinţat în anul 2008, Centrul de Documentaţie Europeanǎ de pe lângǎ Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (CDE-ULBS), purtând labelul Europe Direct, face parte din reţeaua naţionalǎ a Centrelor de documentare europeană (European Documentation Centres), sub tutela Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

 

Pentru alte detalii, vă rugăm să ne contactaţi:

www.aes-eas2020.eu

Facebook: InfoEurope Sibiu

Documente / Legături:


Webmail | Liste Mail | Grupuri | Webspace | Newsletter | UMS | e-Learning | Reţea Internă
Informaţii de Contact | Hartă Site | Suport Tehnic LinkedIn - Absolventi ULBS Facebook Twitter YouTube Channel     
Copyright © 1998-2018 Direcția Comunicaţii şi Marketing a ULBS | Termeni de Utilizare