RO | EN MyAccount
Caută
Persoană de contact Teodor Boanta teodor.boanta@ulbsibiu.ro
Tipăreşte ştirea RSS Feed

Donație din partea Ambasadei Thailandei pentru Centrul Thailandez
   15 Martie 2017

Centrul Thailandez al Bibliotecii Universitare “Lucian Blaga” din Sibiu s-a îmbogățit cu o nouă donație de publicații din partea Ambasadei Regatului Thailanda în România.

Pe lângă cele 40 de publicații donate, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe al Thailandei, Ambasada Regatului Thailanda în România a primit autorizarea de a  face și o donație în cuantumul a 5000 de lei pentru Centrul Thailandez  al Universității.

Vizita delegației Ambasadei Regatului Thailanda în România a cuprins o întâlnire oficială  a Excelenței Sa Domnul Komrit Varakamin cu Prof.univ.dr.habil. Ioan Marian Ţiplic, Prorector – Programe Academice al Universității “ Lucian Blaga” din Sibiu, prezentarea publicațiilor donate și deplasarea la Biblioteca Universitară  - Centrul Thailandez. Aici, echipa bibliotecii a prezentat fondul de publicații al centrului, care se poate regăsi în catalogul online în colecția nou creată, denumită “Biblioteca Thailandeză”. În cadrul Centrului Thailandez, situat la etajul trei al Bibliotecii Universitare, studenții, cadrele didactice sau membrii comunității sibiene pot găsi publicații în formă grafică deosebită, cd-uri, dvd-uri, obiecte de cult prin care pot cunoaște sau aprofunda cultura, istoria, obiceiurile și  tradițiile tărâmului thailandez.

Aflat la a treia sa vizită la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Excelența Sa Domnul Ambasador Komrit Varakamin  a ținut să-și exprime  gratitudinea față de conducerea universității pentru ospitalitatea cu care este primit de fiecare dată aici. De asemenea, a apreciat  că legăturile de colaborare s-au dezvoltat într-o direcție propice, de la înființarea Centrului Thailandez de la Sibiu în anul 2000 (singurul de acest fel din țară). și își dorește o și mai mare implicare în susținerea relațiilor bilaterale și în dezvoltarea de conexiuni culturale și umane.

Alături de celelalte Centre Culturale  găzduite de Biblioteca Universitară ( Britanic, American, German, Spaniol, Chinez, Francez, Italian ), Centrul Cultural Thailandez reprezintă un atu pentru comunitatea sibiană multiculturală, un obiectiv turistic și o notă exotică adăugată orașului, care sărbătorește anul acesta zece ani de la acordarea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2007.

 

Documente / Legături:


Webmail | G Suite for Education | UMS | Eduroam | Reţea Internă
Informaţii de Contact | Hartă Site | Suport Tehnic LinkedIn - Absolventi ULBS Facebook Twitter YouTube Channel     
Copyright © 1998-2018 Direcția Comunicaţii şi Marketing a ULBS | Termeni de Utilizare