RO | EN MyAccount
Caută
Persoană de contact Daniela Maria FLUCSĂ daniela.flucsa@ulbsibiu.ro
Tipăreşte ştirea RSS Feed

STUDENȚII ULBS DIN NOU PE PODIUM
   21 Noiembrie 2018

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a participat cu succes și în acest an la „SALONUL NAŢIONAL DE INVENTICĂ ŞI CREAŢIE ŞTIINŢIFICĂ PENTRU TINERET - 2018”, organizat de Ministerul Tineretului și Sportului, în cadrul Târgului Internaţional „Gaudeamus – Carte de învăţătură”, în competiție fiind înscrise cinci proiecte.

Organizatorii au prezentat evenimentul aflat deja la cea de a 16-a ediție drept un mijloc de a ”deschide calea către un viitor fascinant, către o lume incredibilă a imaginaţiei și ingeniozității, care se întrezărește printre creațiile tinerilor din toată țara”.

Lucrările tinerilor inventatori s-au încadrat în cele mai diverse domenii ale științei și tehnologiei, de la robotică, ecologie și biologie, biotehnologii la soluții tehnice aplicabile în agricultură, științe aerospațiale, urbanism și amenajare teritorială, în cadrul celor trei secțiuni dedicate: Științe aplicate (mecanică, electrică, optică, termotehnică, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautică, astronautică etc); Tehnologia informației (tehnologie care asociază utilizarea calculatorului şi informaţiile, care ajută să producă, să manipuleze, să comunice sau să difuzeze informaţiile); Tehnologii ale viitorului (robotică, graphic design, arhitectură futuristă etc.).

Echipele ULBS s-au aflat din nou printre câștigători. La secțiunea Tehnologii ale viitorului, proiectul Roboți mobili, autonomi, pentru servicii, aflat sub coordonarea cadrelor universitare Gabriel Sever Racz și Mihai Crengăniș, a obținut premiul III. Pe podium a urcat echipa formată din studenții Diana Maria Tatu, Alexandru Bârsan, Sebastian Avram, Alexandru Greavu. La secțiunea Științe aplicate universității noastre i-a fost decernată o mențiune pentru proiectul Generator Oxi- Hidrogen utilizat pentru alimentarea unui motor cu ardere internă în 4 timpi, proiect aflat sub coordonarea șef lucrări Mihai Zerbes, cu echipa formată din studenții Florin Constantin Stanciu și Ionuț Bădițoiu.

Felicităm echipele participante, echipe care s-au bucurat din nou de aprecierile juriului salonului și care au făcut o tradiție din întoarcerea acasă cu premii care onorează strădania mentorilor lor.

Media:

Documente / Legături:Documente / Legături:


Webmail | G Suite for Education | UMS | Eduroam | Reţea Internă
Informaţii de Contact | Suport Tehnic LinkedIn - Absolventi ULBS Facebook Twitter YouTube Channel     
Copyright © 1998-2018 Direcția Comunicaţii şi Marketing a ULBS | Termeni de Utilizare