RO | EN MyAccount
Caută
Persoană de contact Biblioteca ULBS 0269-446077 bcu@ulbsibiu.ro
Tipăreşte ştirea RSS Feed

Nocturna Bibliotecii - 2014, concluzii
   04 Decembrie 2014

A treia ediţie a Nocturnei Bibliotecii Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, desfăşurată sub titlul O noapte (ne) pierdută la Bibliotecă, a constituit un prilej pentru comunitatea academică sibiană de a fi împreună în spaţiile bibliotecii până seara târziu. Le-a urat bun venit tuturor dr.ing. Rodica Volovici, directorul bibliotecii, manifestându-şi deschiderea pentru găzduirea de evenimente ştiinţifice şi culturale şi pe viitor, biblioteca fiind un spaţiu al comunicării şi al diseminării de informaţie.

Programul nocturnei a debutat cu prezentarea proiectului  „e-Incluziune: Dezvoltarea şi implementarea unui program de asistenţă bazat pe tehnologii TIC,  pentru creşterea accesului la învăţământul superior al persoanelor cu dizabilităţi”, prezentarea fiind susţinută de Prof. univ. dr. Daniel Mara, în prezenţa studenţilor cu nevoi speciale ai universităţii care au primit informaţii şi consiliere pentru problemele cu care se confruntă. A urmat apoi prezentarea activităţii asociaţiei studenţeşti Aiesec Sibiu, realizată de Alexandra Dobre, studentă la Specializarea Jurnalism din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane. Sânziana Staicu şi Ane -Mari Hann au adus în atenţia publicului newsletter-ul universităţii, ULBS Update, în varianta online şi tipărită. La nocturna bibliotecii a fost reprezentată şi Erasmus Student Network, asociaţia studenţilor din reţeaua Erasmus. Anca Şerban a fost cea care a vorbit despre proiectele asociaţiei şi a mediat o întâlnire a participanţilor cu studenţii Erasmus prezenţi la Nocturnă.

Moderator al evenimentului a fost Elena Mărginean, şef serviciu la Biblioteca ULBS, care a acordat şi distincţiile pentru Donatorul Anului – d-na Emilia Panait şi Cititorul Anului – d-ra Crina Poenariu. S-au bucurat de succes Atelierele de creaţie - Reciclare creativă, respectiv Pictură de icoane pe sticlă, realizate de bibl. Amalia Pop şi Maria Fleacă (membră a Uniunii Artiştilor Plastici, Filiala Sibiu), care şi-au găsit doritori pe tot parcursul programului, până târziu în noapte.

Programul a mai cuprins un „Rendez-vous literar” cu membrii cenaclului literar sibian Zona Nouă, unde au citit din creaţiile proprii sau au vorbit despre activitatea cenaclului : Andrei C.Şerban, Vlad Pojoga, Cătălina Stanislav, Anastasia Gavrilovici, Iris Rusu şi Costel Onofraş. 

Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu a vorbit despre expoziţia de fotografie care a ajuns la Biblioteca Universităţii cu prilejul Nocturnei, reprezentând cele mai premiate fotografii ale Salonului Internaţional de Artă Fotografică 2014 , dar şi despre ultimul volum al antologiei Conexiuni. 

Momentele artistice ale nocturnei au fost gustate cu interes de public, începând cu recitalul de chitară clasică al  elevilor de la Liceul de Artă Sibiu, coordonaţi de prof. Laura Cristina Neacşu, continuând cu momentul de poezie oferit de Bridge Theatre prin studenţii specializării Actorie : Teodora Voineagu, Gabriela Pîrliţeanu şi Rada Constantinov. Corul Catedralei Mitropolitane,  coordonat de Dan Alexandru Streza a introdus publicul în atmosfera sărbatorilor de iarnă, printr-un recital de colinde.

Ca şi la celelalte ediţii, studenţii Facultăţii de Medicină, voluntari SMURD – Alexandru Daniel Nicula şi Andreea Ganea, coordonaţi de prof. Anca Popenţa au oferit o demonstraţie în iniţierea acordării primului ajutor.

Fiecare sală de lectură a bibliotecii de pe cele patru etaje a găzduit o expoziţie tematică dedicată nocturnei: „EBOLA VIRUS DISEASE” - Etajul I ; „SCRIITORI NĂSCUŢI SUB SEMNUL LUI BRUMAR”- Etajul II;  „CURENTE ARTISTICE EUROPENE REFLECTATE ÎN ARTA ITALIANĂ” - Etajul III ; „DE LA GUTENBERG LA INDUSTRIA POLIGRAFICĂ MODERNĂ”- Etajul IV.

Studenţii interesaţi au putut participa şi la un concurs cu premii constând în materiale informative şi promoţionale – Uniunea Europeană mai aproape de tine, completând un chestionar realizat de Centrul de Documentare Europeană (CDE). Concursul le-a trezit interesul studenţilor din anul III de la Specializarea Inginerie Economică în Domeniul Mecanic, care urmează să-şi primească premiile oferite de CDE.

Noaptea Bibliotecii s-a încheiat cu spectacolul de teatru experimental senzorial Azilul, al Companiei de Teatru Labirint Sibiu, condusă de Sebastian Dobrescu, student al Facultăţii de Litere şi Arte. Spectatorii au fost introduşi pe rând în povestea creată în spaţiile bibliotecii, experimentând individual jocul personajelor şi notând la final feed-back-ul produs de reprezentaţie.

Mulţumim tuturor celor implicaţi pentru sprijin şi colaborare!

Biblioteca ULBS

Documente / Legături:


Webmail | G Suite for Education | UMS | Eduroam | Reţea Internă
Informaţii de Contact | Hartă Site | Suport Tehnic LinkedIn - Absolventi ULBS Facebook Twitter YouTube Channel     
Copyright © 1998-2018 Direcția Comunicaţii şi Marketing a ULBS | Termeni de Utilizare