RO | EN MyAccount
Caută
Persoană de contact Victor Costache victorscostache@gmail.com
Tipăreşte ştirea RSS Feed

Saving Hearts: Innovative Methods and Techniques in Cardiac-vascular Disease Treatment
   12 Septembrie 2014

In urma selectiei aplicatiilor de proiecte Erasmus+, axa Parteneriate Strategice, Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu va primi finantare pentru derularea unui program intensiv inovativ in domeniul cardiologiei interventionale si chirurgiei cardiovasculare, cu o durata de 3 ani, desfasurat in parteneriat cu Clinica Polisano Sibiu, Universitatea din Lund, Suedia si institutul de cercetare Western Vascular Institute din Galway, Irlanda.

In cadrul proiectului vor fi organizate Scoli de Vara in care vor fi predate cursuri avansate pentru studentii Facultatilor de Medicina din tara si strainatate care au parcurs deja modulele generale de pregatire in domeniul cardiologiei si care sunt interesati sa urmeze cariere medicale in domeniul cardio-chirurgiei, dupa absolvirea facultatii. Studentii participanti la Proiect vor beneficia de o pregatire de exceptie cu medici specialisti de renume atat din tara, cat si din strainatate, deoarece finantarea prin proiect permite decontarea mobilitatilor atat pentru studenti cat si pentru lectori.  

In cadrul Scolii de Vara - ”Saving Hearts” studentii se vor familizariza cu cele mai moderne tehnici imagistice de explorare a cordului, de diagnosticare si tratament interventional al afectiunilor cardiovasculare. 

Toate cursurile si stagiile practice vor fi efectuate in Clinica Polisano din Sibiu - partener in acest Proiect, care dispune de cea mai moderna platforma de imagistica medicala si de cele mai noi dotari ale sectiilor de cardiologie si chirurgie cardiovasculara. Departamentele de specialitate din Clinica Polisano sunt dotate cu angiograf de ultima generatie, oferind servicii de maximă complexitate pentru tratamentul infarctului miocardic acut, a bolilor ischemice cardiace, coronarografii, arteriografii, angioplastii, endoprotezări de anevrism de aortă.

Studentii vor cunoaste modul de lucru al echipei multidiscilplinare - cardiovasculară  din cadrul Clinicii Polisano „The Heart Team” si isi vor insusi cunostintele teoretice si practice  privind managementul pre si post operator al pacientului operat pe cord.

In cadrul aplicatiilor practice zilnice, studentii vor asista in sistem supravegheat la investigatiile imagistice pe cord, interventiile chirurgicale cardiace si interventiile minim invazive, vor putea dobandi informatii si cunoastinte despre cele mai moderne tehnici de operare in complicatiile  bolilor cardiace ischemice (by-pass aorto-coronarian), corecția anomaliilor congenitale cardiace, plastii si protezări valvulare si isi pot imbunatati curricula de pregatire cu notiuni moderne legate de evaluarea pacientului cardiac, indicaţii şi momentul operaţiei, metode și tehnici utilizate în operațiile cardiace,  circulația extracorporeală, stopul cardiac indus, protecția miocardică, cardioplegia, perfuzia coronariană.

Cursurile sunt interactive, cu transmiteri live bidirectionale din salile de operatii ale Clinicii Polisano - in sala de curs, prin sisteme de telemedicina.


Webmail | G Suite for Education | UMS | Eduroam | Reţea Internă
Informaţii de Contact | Hartă Site | Suport Tehnic LinkedIn - Absolventi ULBS Facebook Twitter YouTube Channel     
Copyright © 1998-2018 Direcția Comunicaţii şi Marketing a ULBS | Termeni de Utilizare