RO | EN MyAccount
Caută
Persoană de contact Florin Oprea office@cursuribursa.ro
Tipăreşte ştirea RSS Feed

Școala de bursă
   14 Octombrie 2014

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi AS Financial Markets, companie specializată în organizarea de cursuri de autorizare în piaţa de capital, au încheiat un parteneriat pentru implementarea programului de educaţie financiară „Şcoala de Bursă” în rândul studenţilor ULBS, prin susţinerea unor serii de cursuri gratuite.

Parteneriatul a fost semnat pe o perioadă de un an (mai 2014 - mai 2015), cu posibilitate de prelungire iar cursurile vor fi organizate în trei module: iniţiere, mediu, avansat, începând cu anul universitar 2014-2015. 

Programa cursurilor este extinsă, îmbinând partea teoretică cu cea practică, şi cuprinde: organizarea şi funcţionarea burselor şi formelor alternative de piaţă, rolul burselor în economie, rolul participanţilor la piaţă (investitori, brokeri/agenţi de piaţă, societăţi de servicii de investiţii financiare, fonduri de investiţii etc.) organizarea pieţei de capital, autorizarea şi funcţionarea pieţelor de capital, funcţionarea diverselor categorii de instrumente financiare, prezentări periodice de către specialişti din pieţele de capital, concursuri periodice de tranzacţionare, cu premii.

„Şcoala de Bursă” este o iniţiativă educaţională de promovare a educaţiei financiare. „Şcoala de Bursă” este un concept nou, prin care oameni foarte bine pregătiţi şi cu experienţă semnificativă pe piaţa de capital vor transmite cunoştinţele lor categoriei celei mai receptive şi deschise la nou: studenţii. Aceştia ocupă un loc aparte în cadrul iniţiativei „Şcoala de Bursă”, care îşi propune să le ofere posibilitatea de a învăţa să-şi modeleze viitorul financiar într-o lume plină de oportunităţi. 

Şcoala de Bursă este o oportunitate pentru studenţii ULBS de a dobândi cunoştinţe şi a dezvolta competenţe suplimentare faţă de pregătirea lor de specialitate. Instituţiile şi pieţele financiare oferă mecanisme esenţiale în funcţionarea economiilor de piaţă. Înţelegerea modului în care funcţionează bursele şi a oportunităţilor pe care acestea le oferă indivizilor, companiilor sau instituţiilor publice de către un număr cât mai mare de studenţi - specialiştii de mâine din diverse domenii - este esenţială pentru  o bună funcţionare a pieţelor financiare. Salutăm acest parteneriat care vine să se alăture altor parteneriate pe care Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu le-a dezvoltat cu mediul economic şi sperăm să beneficieze de  aprecierea studenţilor noştri.”, declară prof. univ. dr. Livia Ilie, prorector ULBS, coordonator proiect pentru ULBS

Înscrieri: 1 - 30 octombrie 2014

Cursurile sunt organizate pentru studenții ULBS, indiferent de specializare.

Cursuri: în zilele de joi de la 18.00 la 19.30

Curs inaugural: 30 octombrie 2014 

Info și înscrieri: office@cursuribursa.ro

Persoană de contact: Florin Oprea 0744 377 860

Documente / Legături:


Webmail | G Suite for Education | UMS | Eduroam | Reţea Internă
Informaţii de Contact | Hartă Site | Suport Tehnic LinkedIn - Absolventi ULBS Facebook Twitter YouTube Channel     
Copyright © 1998-2018 Direcția Comunicaţii şi Marketing a ULBS | Termeni de Utilizare