RO | EN MyAccount
Caută
Persoană de contact Teodor Boanta teodor.boanta@ulbsibiu.ro
Tipăreşte ştirea RSS Feed

Anunt umanitar - O studentă are nevoie urgentă de ajutor
   14 Martie 2016

22 de ani nu e vârsta la care să-ți faci griji dacă apuci ziua de mâine sau nu. Pentru Iuliana, însă, este. Diagnosticată cu hipertensiune pulmonară severă, tânăra sibiancă duce o luptă contra-cronometru pentru propria viață.

Plămânii Iulianei sunt aproape nefuncționali. În ultimele săptămâni, în plămâni a ajuns o cantitate foarte mare de apă, care risca să îi afecteze inima. A stat internată la secția Cardiologie a Spitalului Clinic Județean din Sibiu, sub îngrijirea dr. Ioan Manițiu. A fost stabilizată, însă apa acumulată în organe a trecut dincolo de bariera membranei, în abdomen. Situația a devenit critică, iar familia tinerei a solicitat ajutor din Germania. Au fost de acord să îi acorde asistență medicală specialiștii de la Clinica Universitară din Bonn.

Transplant pulmonar. Soluția ultimatum

Medicii cred că singura soluție pentru Iuliana este un transplant pulmonar. Intervenția, deloc ușoară, costă 70.000 de euro. Până atunci, însă, familia Iulianei trebuie să strângă urgent, până în 29 martie, 8.000 de euro, acontul cerut de clinica din Germania. “Am încercat să facem un nou credit, dar deja avem o rată de îndatorare prea mare, nicio bancă nu ne-a mai acceptat dosarul. În plus, clinica solicită banii urgent, până în 29 martie. Vom pleca în Germania, să muncim, și eu, și fratele Iulianei, însă nu avem cum să strângem acești bani atât de repede”, spune, cu durere în suflet, mama tinerei.

Familia a depus un dosar și la Direcția de Sănătate Publică, însă aprobarea actelor durează mult. Rudele fetei nu au speranțe că statul va acorda sprijin în timp util.

„Nimic nu valorează mai mult decât ziua de astăzi”, textul cu care Iuliana a postat această fotografie, pe pagina sa de Facebook

Iuliana este studentă în anul III la Universitatea Lucian Blaga, la Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, secția germană și educatoare de limba germană la grădinița cu program prelungit nr. 33.

Iuliana poate fi ajutată cu donații în contul RO97INGB0000999905410795, deschis pe numele mamei sale, Mariana Finica, la banca ING.

Documente / Legături:


Webmail | G Suite for Education | UMS | Eduroam | Reţea Internă
Informaţii de Contact | Hartă Site | Suport Tehnic LinkedIn - Absolventi ULBS Facebook Twitter YouTube Channel     
Copyright © 1998-2018 Direcția Comunicaţii şi Marketing a ULBS | Termeni de Utilizare