RO | EN MyAccount
Caută
Persoană de contact Mihail Aurel ȚÎȚU +40 269 430 110 mihail.titu@ulbsibiu.ro
Tipăreşte ştirea RSS Feed

Colectie de Brevete de Invenție romanești la ULBS
   30 Martie 2016

Uneori, astazi, se trăiește cu impresia că educația este scumpă. În amalgamul de reforme și statistici ce poziționează România printre  țările ce se confruntă cu cifre înspăimântătoare când vine vorba de abandonul școlar există oameni care vin împotriva valului de promisiuni făcute pe hârtie și acționează creând scenarii în care actorii principali sunt oamenii doritori să capete cât mai multe cunoștințe.

Un astfel de scenariu a fost creat la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS), scenariu pus în practică în cadrul structurii suport adminsitrative Protecția Proprietății Intelectuale, Centrul PatLib din Sibiu, prin prisma faptului că o colecție impresionantă de brevete românești, donată de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci București, este găzduită, începând cu luna martie a anului 2016, de brevetoteca Centrului.

Brevetoteca de la ULBS este un punct de acces la informația mondială în domeniul brevetelor de invenție și stării tehnice mondiale prin intermediul a șase sisteme de calcul conectate la bazele de date naţionale dar mai ales internaţionale, un punct de interes pentru comunitatea academică și pentru mediul de afaceri.

Odată cu sosirea la Sibiu a colecției, cercetătorii sibieni, din mediul academic, dar și din mediul privat vor avea avantajul de a studia, analiza şi discuta stadiul tehnicii împreună cu specialiştii și oportunitatea de a avea o situaţie a stadiului tehnicii naţionale. Având la dispoziție colecția integrală de brevete de invenție, inventatorii (și nu numai) vor avea posibilitatea de a identifica, prin comparație cu stadiul tehnicii mondiale, toate posibilităţile de realizare a invenţiilor, de transpunere în practică a ideilor, cu consiliere asupra modului de obţinere a protecţiei drepturilor de proprietate industrială.

Gestul însuflețitor de a deschide și de a transforma obiectul de hârtie în cunoștințe poate compensa carențele celor care până în prezent nu au avut șansa de a avea acces la astfel de informații. În rafturile Brevetotecii noastre, special construită, este găzduită o istorie interesantă a inventicii românești ce așteaptă să fie descoperită de studenți, profesori, oameni de afaceri, cercetători sau pur și simplu oameni curioși, oameni pasionați.

La Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Rectoratul, Structura Suport Administrativă Protecția Proprietății Intelectuale, Centrul PatLib din Sibiu, camera 2, Bulevardul Victoriei nr. 10, telefon și fax +40.269.430.110, E-mail dep.ppi@ulbsibiu.ro ușile vor fi deschise tuturor celor interesați. De ce ? Pentru că vă punem la dispoziție peste 100.000 de brevete de invenție pe suport hărtie în original sau în format electronic, la cerere, deci practic toată colecția de brevete de invenție românești incusiv brevetele Regale de la începuturi și până în prezent.

 

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu,

Protecția Proprietății Intelectuale și Centrul PatLib din Sibiu


Webmail | G Suite for Education | UMS | Eduroam | Reţea Internă
Informaţii de Contact | Hartă Site | Suport Tehnic LinkedIn - Absolventi ULBS Facebook Twitter YouTube Channel     
Copyright © 1998-2018 Direcția Comunicaţii şi Marketing a ULBS | Termeni de Utilizare