RO | EN MyAccount
Caută
Persoană de contact Teodor Boanta teodor.boanta@ulbsibiu.ro
Tipăreşte ştirea RSS Feed

Săptămâna verde: "Refolosește, reciclează… Trăiește în armonie cu natura"
   30 Mai 2016

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu continuă seria acțiunilor ”prietenoase cu mediul”. Campania ”Iubim Sibiul, să-l lăsăm să respire! care s-a desfășurat în 27 mai este urmată de ”Săptămâna verde”, organizată de Facultățile de Științe Economice și de Științe Socio-Umane, în perioada 30 mai - 5 iunie 2016.

Cu această ocazie vor avea loc o serie de discuții, workshop-uri și proiecții de film, urmărind conștientizarea problemelor de mediu, cauzate de gestionarea neadecvată a deșeurilor, precum și adoptarea unui comportament responsabil.

Deoarece în Europa se generează cantități foarte mari de deșeuri, o serie de instrumente și strategii ale Uniunii Europene acordă prioritate prevenirii generării deșeurilor. Astfel, până în 2020, fiecare țară a Uniunii Europene trebuie să recicleze jumătate din deșeurile sale municipale (conform eea.europa.eu).

Deșeurile, însă, nu reprezintă doar o problemă de mediu, ci și o pierdere economică. Multe dintre deșeurile aruncate pot fi reciclate, ceea ce ar aduce beneficii mediului (prin evitarea depozitării acestora), ar încuraja inovarea și ar putea crea noi locuri de muncă.

În context, tema anului 2016 este managementul deșeurilor, activitățile fiind desfășurate sub motto-ul "Refolosește, reciclează… Trăiește în armonie cu natura".

Programul complet al evenimentelor din "Săptămâna verde" este disponibil pe: http://www.ulbsibiu.ro/, http://economice.ulbsibiu.ro/index.php/ro/, http://socio-umane.ulbsibiu.ro/ro/ și pe paginile de Facebook (Facultatea de Stiinte Economice / Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu; Relatii Internationale, Stiinte Politice si Studii de Securitate, Sibiu; Sociologie, Resurse Umane, Asistență Socială - Sibiu; Jurnalism şi Relaţii Publice, FŞSU, ULBS).

Documente / Legături:


Webmail | G Suite for Education | UMS | Eduroam | Reţea Internă
Informaţii de Contact | Hartă Site | Suport Tehnic LinkedIn - Absolventi ULBS Facebook Twitter YouTube Channel     
Copyright © 1998-2018 Direcția Comunicaţii şi Marketing a ULBS | Termeni de Utilizare