RO | EN MyAccount
Caută
Persoană de contact Teodor Boanta teodor.boanta@ulbsibiu.ro
Tipăreşte ştirea RSS Feed

Departamentul de Artă Teatrală, în turneu în SUA
   15 Septembrie 2016

Rezistență (Happening), una din cele mai noi producții la care se lucrează în prezent la Departamentul de Artă Teatrală (DAT), va fi prezentată pe 20 și 21 septembrie 2016 la Centrul Granoff pentru Artele Creative de la Universitatea Brown (Statele Unite ale Americii).

Evenimentul marchează două premiere pentru Școala de teatru din Sibiu. Pe de o parte este prima prezență sibiană la prestigioasa universitate de peste ocean, înființată cu mai bine de un sfert de mileniu în urmă, unde au absolvit personalități ca John F. Kennedy Jr., Ted Turner sau tânăra actriță Emma Watson. Pe de altă parte este prima dată când DAT lucrează după conceptul „work in progress” (WIP) care permite proiectelor de teatru contemporan să fie îmbunătățite după fiecare reprezentație, în funcție de feedback-ul primit de la public, până la momentul premierei.

Rezistență (Happening), un text scris și regizat de Ioana Jucan, este o nouă coproducție a Teatrului Național „Radu Stanca” (TNRS) și a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), în care joacă Denisa Lupu (care semnează și elementele grafice), Fabiola Petri, Maria Soilică și Alexandra Șerban, cu participarea lui Marius Turdeanu, actor al naționalului sibian.

Încercând să se opună nedreptății și să schimbe lumea, o programatoare, o fostă judecătoare și o filosoafă pun la cale un plan în care implică și publicul. Povestea celor trei femei, despre iubire, furie, determinare si conexiune umană oscilează între idealismul chișotic și realitatea dură, își descrie Ioana Jucan spectacolul, care provoacă publicul cu mai multe întrebări printre care și aceasta: E oare posibil ca planul personajelor să reușească?

Spectacolul, cu o serie de elemente coregrafice concepute de Adriana Bârză pe muzica originală a compozitoarei americane Caroline Park, are loc în decorul - instalație gândit de regizoare și realizat de scenograful Alin Gavrilă, completat de proiecțiile video concepute de Radu Nechit. Designerul Diana Constantinescu s-a ocupat de costumele personajelor, regia tehnică și sunetul sunt asigurate de Vlad Bacalu, light design-ul îi aparține lui Dorin Părău, iar managerul proiectului este Luminița Bîrsan.

Ioana Jucan este regizor, dramaturg și cercetător interdisciplinar, preocupată de congruența teatrului, artelor spectacolului, filozofiei și noilor media. Acum își definitivează studiile doctorale la Universitatea Brown, iar anul trecut a primit Premiul Marshall al Societății Americane pentru Studii Teatrale.

Prezența studenților sibieni în SUA este finanțată de ULBS și Universitatea Brown, în cadrul parteneriatului pe care cele două instituții de învățământ l-au semnat în urmă cu patru ani și concretizat până acum prin participarea, an de an, a studenților americani la Întâlnirea Școlilor de Teatru din programul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și prin cooptarea profesorului american Spencer Golub în echipa

de coordonatori ai Școlii Doctorale în domeniul artelor spectacolului de la Sibiu.

 

 

 

Documente / Legături:


Webmail | G Suite for Education | UMS | Eduroam | Reţea Internă
Informaţii de Contact | Hartă Site | Suport Tehnic LinkedIn - Absolventi ULBS Facebook Twitter YouTube Channel     
Copyright © 1998-2018 Direcția Comunicaţii şi Marketing a ULBS | Termeni de Utilizare