RO | EN MyAccount
Caută
Persoană de contact Mihail Aurel TITU +40 (744) 390 290 mihail.titu@ulbsibiu.ro
Tipăreşte ştirea RSS Feed

Cercul Științific de Proprietate Intelectuală
   19 Noiembrie 2016

Prin intermediul Centrului OSIM-EPO PatLib din Sibiu, am început să organizăm începănd cu data de 04 iulie 2016, în fiecare zi de miercuri (orele 19), sala IM 100, Facultatea de Inginerie, strada Emil Cioran nr 4, "Cercul Științific de Proprietate Intelectuală PatLib Sibiu". Motivul pentru care am demarat această activitate este de a pune în valoare creativitatea celor pasionați, a studenților, a doctoranzilor, a tuturor celor care sunt atrași de inovare și de transfer de tehnologie.

La acest Cerc Științiific pot participa elevii, cadre didactice din învățământul preuniversitar, cadrele didactice din învățământul superior, care doresc să își aducă o contribuție importanta în creșterea portofoliului de invenții brevetabile, specialiști din mediul de afaceri, oameni pasionați indiferent de pregatirea științifică și profesională.

"Cercul științific de Proprietate Intelectuală PatLib Sibiu" este dedicat tuturor oamenilor cu potențial creator, cu bun simț tehnic, cu potențial inventiv, care sunt dispuse să își valorifice ideile prin intermediul Centrului OSIM-EPO PatLib din Sibiu.

Vârsta nefiind un criteriu de participare, singurul lucru de care se va ține cont în vederea participării la "Cercul de Proprietate Intelectuală PatLib Sibiu" este dorința de a face ceva care să contribuie la creșterea și dezvoltarea societății actuale, o societate pe care ne-o dorim bazată pe cunoștințe și în care ne dorim o ierarhie a valorilor.

Scopul "Cercului Științific de Proprietate Intelectuală PatLib Sibiu" este de a aduce în prim planul mentalului colectiv importanța Proprietății Intelectuale în actualul sistem de valori morale, spirituale și intelectuale, într-o economie globală bazată pe cunoștințe.

Dorindu-se a fi o abordare prietenoasă a unui domeniu care din păcate nu este prezent decât parțial în viața studenților sibieni, Cercul Științific va propune prin intermediul celui care l-a creeat și care îl coordonează idei și proiecte care să conducă la depunerea de Cereri de Brevete de Invenție, Modele de utilitate, Desene și Modele Industriale, Design, Indicații Geografice, etc. 

Participarea la acest Cerc Științific, va conduce la o cunoaștere a teoriei aferente Proprietății Industriale, a Drepturilor de Autor și a Drepturilor Conexe, va îmbunătăți cunoștințele celor care participă în acest domeniu de vârf la nivel mondial, dar va aduce și la un plus de satisfacție celor care reușesc să își protejeze ideea materializată într-un proiect viabil cu activitate inventivă și susceptibil de a fi aplicat industrial și nu numai. Cei prezenți vor lucra în echipe și vor finaliza proiectul respectând toate etapele prezentate în literatura de specialitate de la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci armonizate cu cele de la Oficiul European de Brevete.

Acest Cerc Științific nu este o activitate finanțată și nici nu se desfășoară pentru a se obține profit. Singurul profit pe care îl obținem sunt cunoștințele oferite cu titlu gratuit celor care doresc și care sunt atrași de ce ne-am propus. Pentru că inovare înseamnă progres și pentru că progres înseamnă bunăstare, vă invităm dragi colegi profesori să recomandați studenților Dumneavoastră și doctoranzilor Dumneavoastră acest Cerc Științific.

Să nu uităm că japonezii învață aceste lucruri chiar la vârste fragede așa încăt punând în balanță motivele Pro și Contra participării, sunt evidente beneficiile care pot conduce în viitor la o dezvoltarea profesională a fiecărui participant, corelată binențeles cu o cercetare de tip aplicativ (putem lua în calcul și cercetarea fundamentală dar numai parțial), toate acestea într-o universitate pe care o dorim antreprenorială.

Detaliile trecute, prezente și viitoare le puteți afla transmitand un E-mail la: mihail.titu@yahoo.com sau puteti accesa adresa Web: https://www.facebook.com/centrulpatlib.sibiu/

 

Prof. univ. dr. ing. și dr. ec.-mg. Mihail Aurel ȚÎȚU,

Manager Centrul OSIM-EPO PatLib din Sibiu

Documente / Legături:


Webmail | Liste Mail | Grupuri | Webspace | Newsletter | UMS | e-Learning | Reţea Internă
Informaţii de Contact | Hartă Site | Suport Tehnic LinkedIn - Absolventi ULBS Facebook Twitter YouTube Channel     
Copyright © 1998-2018 Direcția Comunicaţii şi Marketing a ULBS | Termeni de Utilizare