RO | EN MyAccount
Caută
Persoană de contact Cristina Pârvu 0269-446077 bcu@ulbsibiu.ro
Tipăreşte ştirea RSS Feed

Broșura proiectului "Călătorind prin Sibiu"
   16 Decembrie 2016

Titlul complet al proiectului:
"Mijloace tradiţionale de comunicaţie şi transport - de la prezervarea patrimoniului la promovarea acestuia: digitizarea între necesitate şi provocare".
Cofinanțat de către Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală 2016.

Finalizarea proiectului a fost marcată prin tipărirea unor broșuri în limbile română, engleză și germană.
Alături de pagina web de diseminare și de toate colecțiile disponibile în biblioteca digitală, prelucrate și evidențiate pe parcursul lunilor aprilie-noiembrie 2016 (imagini și documente),
toți cei interesați pot accesa și varianta on-line a broșurilor, folosind următorul link: http://digital-library.ulbsibiu.ro/

Echipa proiectului a realizat un istoric al mijloacelor de transport din oraș, cu documente și fotografii de arhivă, prin colaborarea cu numeroase instituții, îmbogățind cu informații Biblioteca digitală a ULBS. La realizarea celor două proiecte au contribuit și colecționari particulari, care au înțeles importanța unui astfel de demers care să pună în valoare cultura și istoria locală a comunității.

Mulțumim colaboratorilor din proiect : Casa Teutsch - Centrul de dialog şi cultură Friedrich Teutsch al Bisericii Evanghelice C.A. din România, Complexul Național Muzeal ASTRA Sibiu, Depoul de Locomotive din Sibiu – Muzeul Locomotivei cu aburi, Muzeul Național Brukenthal - Casa Altemberger: Muzeul de Istorie, Revista ASTRA Brașov, S.C. TURSIB S.A. - companie de transport public local din Sibiu, Serviciul Județean al Arhivelor Naționale , Institutul Transilvănean de pe lângă Universitatea din Heidelberg, Gundelsheim pe Neckar.
Ne-au pus la dispoziție cu amabilitate fotografii și documente din arhiva personală: Sorin Dan Volosciuc, Helmut Wolff,  Dumitru Chiseliță, ing. Aurel Guita, Ioan Lăpădat , Angela Gabriela Popescu, Cristina Rau Worobkevich,  Ovidiu Reu, Prof.dr. Paul Niedermaier, Gudrun-Liane Ittu, Nicușor Dănuț Ivănuș, Nicolae Pepene, Marcel Stancu, dr. Alexiu Tatu, dr. Volker Wollmann.
Macheta proiectului a fost realizată de artist miniaturist Ileana Sădean.

Depozitul digital al proiectului:
http://digital-library.ulbsibiu.ro/

Pagina web de diseminare:
http://bcu.ulbsibiu.ro/Calatorind_prin_Sibiu/

Cristina Pârvu
Relații Publice
Biblioteca ULBS

Documente / Legături:


Webmail | Liste Mail | Grupuri | Webspace | Newsletter | UMS | e-Learning | Reţea Internă
Informaţii de Contact | Hartă Site | Suport Tehnic LinkedIn - Absolventi ULBS Facebook Twitter YouTube Channel     
Copyright © 1998-2018 Direcția Comunicaţii şi Marketing a ULBS | Termeni de Utilizare