RO | EN MyAccount
Caută
Persoană de contact conf. univ. dr. Dumitra Baron +40(-727) 07.65.85 dumitra.baron@ulbsibiu.ro
Tipăreşte ştirea RSS Feed

Proiect național Prix Goncourt / Le choix roumain
   20 Noiembrie 2017

Desfășurat sub patronajul Academiei Goncourt, proiectul „Premiul Goncourt/ Alegerea studenților româniˮ a reunit și anul acesta un juriu format din șapte departamente de literatură franceză din cadrul a șapte universități românești, printre care și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, juriu responsabil cu decernarea premiului celui mai bun roman francez al anului, pe baza selecției oficiale Goncourt. Înaintea deliberării finale, găzduită de Universitatea din București, a avut loc deliberarea locală în fiecare centru universitar.

Echipa de studenți și masteranzi ai Facultății de Litere și Arte, Departamentul de Studii Romanice, Colectivul de Studii Franceze și Francofone, formată din Albu Paul, Mucea Maria-Voichița, Păunescu Giorgiana-Elena, Rusu Iris, Stănică Ionel-Marius, Tinca Damaris, Ursu Valeria și coordonată de conf. univ. dr. Dumitra Baron și lector univ. dr. Maria-Otilia Oprea, s-a reunit săptămânal în decursul lunii octombrie, stabilind progresiv o ierarhie a romanelor.

În data de 26 octombrie, studentul Ionel-Marius Stănică - reprezentantul echipei sibiene s-a deplasat la București pentru a susține romanul ales (Bakhita de Véronique Olmi) și a participa la dezbateri, alături de ceilalți 6 reprezentanți din universitățile partenere. Al 5-lea ”Premiu Goncourt – Alegerea României” a fost atribuit romanului Un certain M. Piekielny de François-Henri Désérable. Numele laureatului a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă organizată la Institutul Francez din București, la care au participat Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, Leïla Slimani, autoarea romanului Cântec lin (Chanson douce - Prix Goncourt 2016) și invitata de onoarea a ediției, Magdalena Mărculescu, directoarea editorială a Editurii Pandora M/Trei și președinta de onoare a juriului, Denisa Jderu, reprezentanta juriului studențesc, și Monica Ioniță, responsabil Relaţii Presă Corporate Direcţia Comunicare, Groupe Renault.

Studenții participanți la proiect urmează să primească broșura Goncourt 2017, care centralizează selectiv aprecierile lor pe marginea romanelor citite, precum și diplome de participare emise de Institutul Francez.

Detalii despre proiect/ evenimente:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1751612384857264.1073741876.116729355012250&type=3

http://academie-goncourt.fr/?article=1383588392

Media:

Documente / Legături:


Webmail | G Suite for Education | UMS | Eduroam | Reţea Internă
Informaţii de Contact | Suport Tehnic LinkedIn - Absolventi ULBS Facebook Twitter YouTube Channel     
Copyright © 1998-2018 Direcția Comunicaţii şi Marketing a ULBS | Termeni de Utilizare