Persoană de contact Teodor Boanta teodor.boanta@ulbsibiu.ro


Prelegere Dr. Lucian Croitoru
   12 Mai 2015

Aula Avram Iancu a Facultății de Litere și Arte a fost neîncăpătoare pentru profesorii și studenții care au dorit să fie prezenți la prelegerea susținută de Dr. Lucian Croitoru, Consilier Principal pe Probleme de Politică Monetară a guvernatorului Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu.

Întâlnirea dintre reputatul economist și studenții Facultății de Științe Economice a Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu s-a desfășurat sub egida Dialogurile ULBS

Dr. Lucian Croitoru le-a vorbit studenților despre "Stagnarea seculară, bulele salvatoare și creșterea economică în România", iar la finalul întâlnirii a primit o distincție din partea ULBS, pentru „prestigioasa activitate în domeniul economic și financiar“.

Lucian Croitoru a absolvit Facultatea de Cibernetica la Academia de Studii Economice si a urmat cursurile unor institutii de prestigiu international precum: University of Colorado, Oxford University. Este unul dintre cei mai prestigiosi economisti ai Romaniei, fiind autorul a zece carti de specialitate si a peste 250 de articole, lucrarile sale fiind distinse cu numeroase premii printre care: Premiul “Petre S Aurelian” al Academiei Romane, premiul Chartered Financial Analyst Romania, premiul “Eugeniu Carada”, acordat de Academia Romana.

Domnul Lucian Croitoru a lucrat la Fondul Monetar International ca si Consilier Principal al Directorului Executiv al Constituentei din care face parte Romania si este Consilier Principal pe Probleme de Politica Monetara al Guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei. Este profesor universitar asociat la ASE Bucuresti, catedra de Relatii Economice Internationale.

Pentru activitatea sa deosebita in domeniul stiintelor economice si in slujba Romaniei, domnul Croitoru a fost decorat cu Ordinul Steaua Romaniei in grad de Comandor (2000), Ordinul Steaua Romaniei in grad de Mare Ofiter (2010). Domnul Croitoru este membru in mai multe comitete editoriale a unor reviste de prestigiu si membru al unor organizatii stiintifice nationale si internationale.

Documente / Legături::: Universitatea "Lucian Blaga"
:: Bd. Victoriei 10, Sibiu, România
:: Tel: +40-(269) 21.60.62 | Fax: +40-(269) 21.78.87 | E-mail: rectorat@ulbsibiu.ro | Website: www.ulbsibiu.ro
:: Copyright © 1998-2018Direcția Comunicaţii şi Marketing