. . .

O echipă a Facultății de ȘAIAPM a participat la o întâlnire a proiectului E-FOOD, organizată la DebrecenO echipă a Facultății de Științe Agricole Industrie Alimentară și Protecția Mediului din cadrul ULBS, coordonată de conf. dr. ing. Ion Dan Mironescu, a participat în perioada 14-16 decembrie la întâlnirea intermediară a proiectului educațional internațional Erasmus ”E-learning tools for Food technology and development education”, E-FOOD.

Evenimentul științific a fost organizat de Universitatea din Debrecen, prin Facultatea de Agricultură, Științe Alimentare și Managementul Mediului și de Institutul de Nutriție, coordonat de prof. dr. ing. Endre Mathe. Alți participanți la întâlnirea intermediară au fost membrii proiectului de la Universitatea de Tehnologii Alimentare din Plovdiv, Bulgaria (prin Facultatea de Tehnologia Alimentară, coordonați de prof. dr. ing. George Kostov, lider de proiect); Université „Claude Bernard” Lyon, Franța (de la Institutul Universitaire de Technologie, cu Pascal Dupeux în calitate de coordonator); Universitatea din Zaragoza (de la Instituto Agroalimentario de Aragón, avându-l în poziția de coordonator pe prof. dr. ing. Rafael Pagan).

În cadrul întâlnirii a fost analizat stadiul proiectului E-FOOD. George Kostov, liderul de proiect, a oferit o privire de ansamblu asupra progresului și managementului proiectului E-FOOD. S-a discutat despre  dezvoltarea bazelor de date educaționale și a cursurilor de predare și formare pentru studenți și au fost stabilite standardele pentru auditurile interne și externe.  Cu acest prilej a fost organizată și o vizită la uzina de producție Balmaz Bakery Ltd, afiliată Institutului de Nutriție din cadrul Universității din Debrecen.
În cadrul proiectului vor fi dezvoltate materiale didactice și se vor realiza trei sesiuni de training online cu studenți din domeniul alimentar de la programele de licență și master. Pentru a participa la traininguri, studenții vor parcurge o selecție, etapele acesteia urmând a fi anunțate.
Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul proiectului: http://www.e-food.uft-plovdiv.bg/


/

Detalii

Domenii:

Industrie alimentara

Persoană contact:

conf. dr.ing. Ion Mironescu

Email contact:

ion.mironescu@ulbsibiu.ro