. . .

ULBS, partener al expoziției internaționale „După Marele Război. O nouă Europă 1918–1923”



Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este partenerul academic din România al expoziției internaționale „După Marele Război. O nouă Europă 1918–1923”, al cărei vernisaj a avut loc în 19 iulie.

Expoziția aduce în fața sibienilor și a turiștilor o imagine a Europei din primii ani de după Primul Război Mondial. Cele peste de 200 de fotografii, documente, filme, hărți și mărturii individuale expuse în fața Magazinului Dumbrava surprind noile orientări politice ale Europei intrebelice, cu accent pe schimbările din Centrul și Estul continentului, și ne fac să înțelegem nu doar motivele care au dus la cel de Al doilea Război Mondial, ci și ale situație actuale din această parte e Europei.

Expoziția este deschisă până în 4 septembrie, iar vizitarea este liberă.

Evenimentul este realizat de Rețeaua Europeană Memorie și Solidaritate în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului și Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Până acum lucrările au fost expuse la Praga (Cehia), Sarajevo (Bosnia-Herzegovina), Bratislava (Slovacia), Verdun (Franța), Berlin, Weimar și Darmstadt (Germania), Viena (Austria), Kaunas și Vilnius (Lituania), Tallinn (Estonia), Dublin (Irlanda) și în orașele poloneze Wrocław, Cracovia, Varșovia, Poznań și Lublin.

Mai multe informații despre proiect și turneul internațional puteți găsi pe: www.enrs.eu/afterthegreatwar.

Catalogul expoziției este accesibil în limbile engleză și poloneză. Pentru versiunea online, accesați: https://enrs.eu/…/after-the-great-war-exhibition-catalogue


/

Detalii

Categorii:

Comunitate locala Expozitie

Domenii:

General

Persoană contact:

Teodor Boanta

Email contact:

teodor.boanta@ulbsibiu.ro

Link1:

https://enrs.eu/afterthegreatwar

Link2:

https://enrs.eu/.../after-the-great-war-exhibition-catalogue