. . .

21 Decembrie. 31 de ani de la începutul Revoluției de la SibiuAstăzi ne amintim de evenimentele care au avut loc în urmă cu 31 de ani. Încă din toamna anului 1989, căderea Zidului Berlinului anunța în toate statele comuniste din estul Europei nevoia de schimbare. Lupta împotriva sistemului comunist în România s-a concretizat  prin protestele populației civile din luna decembrie 1989, începute la Timișoara încă din data de 15 decembrie.

Sub sloganul „Azi în Timișoara, mâine în toată țara!” oamenii au ieșit în stradă, cerând dreptul la libertate și democrație. Orașele României au fost cufundate pentru câteva zile în teroare și teamă, cauzate de lupte soldate cu numeroase victime. Sibiul, unul din punctele-cheie ale Revoluției de acum 31 de ani, a avut la finalul lunii decembrie un bilanț negru de 99 morți și 274 de răniți, considerat a fi cel mai mare număr de victime raportat la totalul populației.

În aceste zile de comemorare este timpul să ne gândim la valorile democrației și la importanța sacrificiului martirilor revoluției!


21 Decembrie. 31 de ani de la începutul Revoluției de la Sibiu

Detalii

Categorii:

Comemorare Comunicat Rector

Persoană contact:

Rectorat ULBS

Email contact:

rectorat@ulbsibiu.ro