. . .

Anul Câinelui de Pământ, marcat la ULBS



Intrarea în noul an chinezesc va fi celebrată la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu printr-un eveniment organizat de Institutul Confucius. În 14 februarie, în sala festivă a Bibliotecii Astra, între orele 13,30-15,30 studenţii sbieni împreună cu profesorii din cadrul Institului Confucius vor prezenta o serie de obiceiuri şi tradiţii chinezeşti, care să macheze intrarea în Anul Câinelui de Pământ. 
„Acest eveniment are drept scop înţelegerea mai bună a culturii şi tradiţiei chineze de către sibieni şi să creeze o legătură între cele două ţări, pentru a învăţa unii de la ceilalţi. Ne dorim, de asemenea, ca prin astfel de evenimente să îi atragem pe români spre a învăţa limba şi cultura chineză”, a declarat prof. Wang Jiong directorul Institutului Confucius din cadrul ULBS.

Anul Câinelui de Pământ va debuta în 16 februarie şi se va încheia în 4 februarie 2019. Conform astrologiei chineze, Câinele de Pământ simbolizează protecţia, siguranţa şi inteligenţa, iar anul petrecut sub semnul său va fi marcat de răbdare şi toleranţă. 

Institutul Confucius din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu a fost primul deschis în România, în anul 2007, în parteneriat cu Universitatea de Limbă şi Cultură Beijing. În prezent, în România funcţionează alte trei Institute Confucius, în cadrul Universităţii Bucureşti, Universităţii „Babes Bolyai” din Cluj şi Universităţii „Transilvania” din Braşov. În total, în România sunt înscrişi mai mult de 1500 de cursanţi de limba chineză, iar din 2015, în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu există un post de inspector şcolar de limba chineză, care răspunde de această activitate la nivel naţional


Anul Câinelui de Pământ, marcat la ULBS

Detalii

Categorii:

Ceremonie

Domenii:

General Relații internaționale

Dată de început:

14/02/2018

Dată de încheiere:

14/02/2018

Persoană contact:

Teodor Boanta

Email contact:

teodor.boanta@ulbsibiu.ro

Fişier 1:

Invitatie-Anul-Nou-Chinezesc-14-februarie-2018-1.jpg