. . .

Comunitatea academică a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a ales modalitatea de desemnare a rectorului universității: alegeri prin vot universal, direct și secret  Senatul Universității a validat în ședința din 12.07.2023 rezultatele primite de la Biroul Electoral

 Peste 60% dintre membrii cu drept de vot ai ULBS au participat la referendumul desfășurat luni, 10 iulie, un referendum care a avut două variante de răspuns privitoare la modalitatea de desemnare a rectorului pentru mandatul 2024-2028:

  • concurs public
  • vot universal, direct și secret

352 de votanți din cei 408 prezenți s-au exprimat în favoarea votului universal, direct și secret, ca fiind modalitatea de desemnare a rectorului. 54 dintre votanți au optat pentru concurs, în timp ce două voturi au fost declarate nule.

Participanții la referendum au avut la dispoziție trei secții de votare, organizate în clădirea Facultății de Litere și Arte de pe Bulevardul Victoriei nr. 5-7, în clădirea Facultății de Inginerie de pe strada Emil Cioran, precum și în cladirea Facultății de Medicină de pe strada Lucian Blaga nr. 2A., intervalul de vot fiind cuprins între orele 8:00-18:00.

Alegerile pentru funcția de rector al ULBS vor avea loc la începutul anului viitor. Conform prevederilor Legilor Educației promulgate săptămâna trecută, mandatele rectorilor vor avea o durată de 5 ani.


Comunitatea academică a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a ales modalitatea de desemnare a rectorului universității: alegeri prin vot universal, direct și secret   

Detalii

Categorii:

Alegeri Comunicate

Persoană contact:

Relații Publice

Email contact:

relatii.publice@ulbsibiu.ro