. . .

Echipa de proiect ReThink Finance – o întâlnire fructuoasă cu conducerea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu



În perioada 27 iunie – 4 iulie, Facultatea de Științe Economice a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu este gazda unui program intensiv de formare a cadrelor didactice, „Development of digital skills and modern teaching methods for economics teachers”, organizat în cadrul proiectului „ReThink Finance – integrating innovative paradigms and digital technologies into financial teaching and literacy”. Obiectivul principal al programului este de a îmbunătăți abilitățile digitale de predare ale cadrelor didactice universitare din domeniul științelor economice, iar participanții au fost selectați din trei universități partenere: Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (România), Universidad de Las Palmas de Gran Canaria (Spania) și Universitatea din Opole (Polonia).

Prin urmare, Doamna Prorector Studenți și Relația cu Comunitatea a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Prof.univ.dr. Raluca SASSU, a organizat o întâlnire productivă alături de echipa de proiect miercuri, 29 iunie 2022. La întâlnire au participat trainerii proveniți de la Universidad de Las Palmas de Gran Canaria (Spania),  mai exact directorul de cooperare Desiderio García Almeida, directorul campusului internațional Lucas Pérez Martín și directorul campusului virtual Norberto Ramos Calero, alături de echipa ULBS reprezentată prin directorul de proiect lector univ. dr. Diana Mihaiu și lector univ. dr. Ioana Gemenel. Subiectele abordate au cuprins derularea programului de formare pentru cadrele didactice, oportunități și provocări actuale pentru mediul universitar, dezbateri privind metode de eLearning și infrastructura necesară creșterii eficienței activităților didactice în sistem online, planuri de dezvoltare viitoare a celor două instituții, dezvoltarea de parteneriate Erasmus și perspective viitoare de colaborare.

Prin cooperarea instituțiilor partenere, ReThink Finance promovează racordarea mediului academic la evoluțiile actuale din domeniul finanțelor, inovarea, schimbul de experiență și de know-how. Proiectul este finanțat prin fondurile „Erasmus +” dedicate parteneriatelor pentru cooperare în domeniul învățământului superior (referință proiect 2021-1-RO01-KA220-HED-000029551).


Echipa de proiect ReThink Finance – o întâlnire fructuoasă cu conducerea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu

Detalii

Categorii:

Comunicate

Domenii:

Economie

Persoană contact:

Mihaiu Diana

Email contact:

diana.mihaiu@ulbsibiu.ro