EduGreen: Empowering Minds for a Green Future



Într-o lume în continuă schimbare și evoluție, educarea climatică, prevenția, reziliența, gândirea critică și colaborarea devin imperative pentru a ne adapta și a naviga cu succes în acest prezent plin de provocări. Educația climatică ne oferă cunoștințe esențiale despre schimbările climatice și impactul acestora asupra planetei noastre, încurajându-ne să acționăm în mod responsabil și sustenabil. Prevenția devine tot mai importantă într-o lume în care riscurile și amenințările la adresa mediului și societății sunt tot mai evidente, iar reziliența ne învață să ne adaptăm rapid la schimbări și să depășim obstacolele cu forță și determinare. Gândirea critică ne ajută să analizăm informațiile cu obiectivitate și să luăm decizii informate, în timp ce colaborarea ne oferă posibilitatea de a lucra împreună, de a înțelege perspective diferite și de a găsi soluții inovatoare la problemele complexe cu care ne confruntăm.

În acest context, marți, 6 mai 2027 începând cu ora 17.00 în Aula Magna, Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității împreună cu KPMG prezintă comunității academice, civice și de afaceri din Sibiu conferința cu tema Climate Education – Circular Thinking sessions, în cadrul proiectului EduGreen: Empowering Minds for a Green Future, proiect care are în vedere creșterea nivelului de educație climatică și gândire critică circulară. Evenimentul va fi deschis de intervenția reprezentanților universității și facultății noastre și continuat prin conferința susținută de Ciprian Șipoș, specialist în probleme de schimbări climatice si gândire critică circulară. Finalul întâlnirii va fi o invitație la discuții și idei generate de prezentarea temei și a proiectului EduGreen 2025. Conferința reprezintă un prim pas în implementarea acestei inițiative, urmând a se derula o serie de alte dialoguri și workshop-uri de specialitate care să genereze îmbunătățirea educației climatice și de gândire critică circulară, dar și cea referitoare la activitățile profesionale viitoare influențate semnificativ de schimbări climatice și digitale, la nivel individual și antreprenorial.

Proiectul EduGreen: Empowering Minds for a Green Future se va iniția începând cu data de 5 mai 2025, în sediul Facultății de Științe Economice și va include și activități precum dialogul Jobs for the Future (invitați Alina Gheuca – KPMG și Ciprian Șipoș – Zero Waste) programat pentru ziua de 7 mai 2025, începând cu ora 14.30, workshop-ul Circular CUBE – From ESG to Climate Prepared – 8 mai 2025, alături de alte seminare și prezentări pentru studenți, într-un context vizual specific, fapt ce va genera provocări practice și imediate cu impact direct asupra comportamentului și gândirii critice circulare, în actuala conjunctură climatică globală.

Prin învățarea și practicarea acestor abilități, ne pregătim pentru o piață a joburilor dinamică și în continuă schimbare, în care adaptabilitatea, creativitatea și competențele interpersonale devin din ce în ce mai importante. Educația cu accent pe prevenție și abordarea proactivă a provocărilor ne ajută să fim mai bine pregătiți pentru provocările viitoare și să devenim lideri în transformarea pozitivă a societății și a mediului înconjurător.


/

Detalii

Categorii:

Mediu de afaceri Parteneriate Prezentare Proiect Relația cu comunitatea Sustenabilitate ULBS Connect Workshop

Domenii:

General

Locaţie:

Facultatea de Științe Economice & Aula "Avram Iancu"

Persoană contact:

Renate Bratu

Email contact:

renate.bratu@ulbsibiu.ro

Fişier 1:

EduGreen-Empowering-Minds-for-a-Green-Future-1.png

Fişier 2:

Jobs-of-the-Future.png

Fişier 3:

Climate-Education-–-Circular-Thinking-sessions-2.png