. . .

FORTHEM MasterClass pentru bursele postdoctorale Marie-Skłodowska-Curie (MSCA)



În perioada 14-16 iunie 2023, FORTHEM organizează un MasterClass intensiv pentru bursele postdoctorale Marie-Skłodowska-Curie (MSCA) Horizon Europe, finanțate de Comisia Europeană.

Acest MasterClass oferă un program intensiv de trei zile, structurat pe 6 module. În 5 module online tinerii cercetători, care doresc să facă un proiect interdisciplinar sau intersectorial la o universitate europeană, vor lucra cu formatori experimentați, cu foști candidați de succes și cu evaluatori. În modulul 6, formatorii vor oferi sprijin atât pentru scrierea propunerii, cât și pentru parcurgerea procesului de aplicare a propunerii.

Ce sunt bursele postdoctorale Marie-Skłodowska-Curie (MSCA)?

Concepute ca un program de mobilitate, bursele postdoctorale MSCA oferă cadrelor universitare aflate la începutul carierei oportunitatea de a-și lansa propriul proiect de cercetare sub îndrumarea unui supervizor expert, cu experiență în străinătate.

Cine poate aplica?

Pot aplica persoanele care au absolvit studiile universitare de doctorat și au o experiență de maximum opt ani în cercetare.

Pentru a fi eligibile, persoanele trebuie să nu fi locuit sau lucrat în țara viitoarei instituții gazdă mai mult de 12 luni în ultimii trei ani înainte de aplicare. Pot aplica cercetători de orice naționalitate și din orice disciplină academică. Se poate aplica pentru o bursă europeană cu o durată de 24 de luni într-un stat membru al UE sau într-o țară asociată, dar există și posibilitatea de a face cercetare 2 ani într-o țară terță – adică într-o țară care nu este asociată cu schemele de finanțare ale UE – și de a fructifica această experiență apoi într-o instituție europeană într-o perioadă de 12 luni.

Date importante:

Termenul limită pentru înscrierea la FORTHEM MasterClass: 26 mai 2023

Training FORTHEM MasterClass: 14-16 iunie 2023

Depunerea propunerii către Comisia Europeană: 13 septembrie 2023

Link către formularul de înregistrare:

https://forschung.uni-mainz.de/forthem-masterclass-on-msca-postdoctoral-fellowships/

 


FORTHEM MasterClass pentru bursele postdoctorale Marie-Skłodowaska-Curie (MSCA)