. . .

Games of Science – etapa finală. Sibianca Magda Ienci a primit Premiul Special al Juriului



În perioada 11-12 mai a avut loc la București finala națională Games of Science. În competiție au participat 16 finaliști (câte doi calificați în fiecare competiție locală din etapa 1). Games of Science este un proiect de promovare a comunicării științei pe înțelesul publicului larg, constituit din sesiuni de training cu tineri oameni de ştiinţă, la capătul cărora participanții se întrec într-un concurs de prezentări științifice.
Cel mai mare câștig a fost faptul că au exersat și au experimentat diferite moduri de a vorbi despre cercetările lor, așa încât acum sunt mult mai pregătiți și mai dornici să o facă, în fața celor mai diverse publicuri.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a fost reprezentată de Vlad Dragnea, student al Facultății de Medicină și Maria Magdalena Ienci, fostă studentă a Facultății de Inginerie, la ora actuală voluntar ULBS D-School. Magda a ajuns în sferturile de finală din cadrul competiției de la București și s-a întors acasă cu un premiu special acordat de juriu pentru implicare în comunitate, datorită noutății și ineditului temei sale de cercetare: ASTROTURISMUL. Tânăra culege date privind calitatea vizibilității cerului nocturn în funcție de gradul de poluare, pentru a realiza o hartă a regiunilor cu ”cer întunecat” în județul Sibiu și împrejurimi, identificând satele cu potențial de dezvoltare astroturistică.Vlad Dragnea a vorbit despre un subiect care îl pasionează, o temă medicală, evaluarea felului în care creatina poate fi folosită în tratamentul depresiei.

Concursul Games of Science este un prilej de interconectare a tinerilor cercetători, mulți dintre cei înscriși în concurs venind în urma recomandărilor unor foști participanți FameLab (precursorul Games of Science organizat de British Council). La etapa locală de la Sibiu au fost înscriși 19 studenți de la Facultatea ȘAIAPM, Facultatea de Medicină, Facultatea de Inginerie, FSSU și Facultatea de Științe.


Games of Science – etapa finală.  Sibianca Magda Ienci a primit Premiul Special al Juriului

Detalii

Categorii:

Competitie

Persoană contact:

Daniela Maria FLUCSĂ

Email contact:

daniela.flucsa@ulbsibiu.ro