. . .

Înscrieri pentru a 12-a ediție a Innovation Labs



Programul de accelerare destinat startup-urilor de tehnologie, Innovation Labs, a lansat înscrierile pentru ediția din acest an. Acesta permite tinerilor să-și pună ideile (tehnice) în valoare, să învețe și să dezvolte ideea lor până la stadiul de produs minim viabil (MVP – minimum viable product), alături de mentori de top, antreprenori și specialiști ICT & business. Aplicat și real life (de-a lungul timpului, peste 61 de echipe au avut succes în piață cu inițiative a căror valoare se ridică la peste 200 de milioane de euro).

Echipele din Sibiu interesate de program vor participa la Hackathon-ul din București. Acesta va avea loc în 9 și 10 martie 2024 în Biblioteca Centrală a Universității Politehnica din București. Înregistrările sunt deschise până pe 5 martie, iar cei care doresc să participe se pot înscrie aici: https://ye35yotivr1.typeform.com/RegHackBuc24 (prețul Early bird de 5 euro / persoană este valabil până în 27 februarie, apoi acesta ajunge la 10 euro / persoană).

Categorii de echipe și verticale de afaceri ale programului

Programul este adresat studenților, tinerilor absolvenți și cercetătorilor din facultăți tehnice și complementare, orientându-i în drumul de la o idee inovativă la un produs viabil, ancorat în piață și susținut de nevoi ale unor utilizatori reali; cu accent pe validare constantă cu clienți reali.

Echipele participante la Innovation Labs 2024 pot fi:

  • Student driven team: echipe tinere formate doar din studenți (în general licență / masterat sau doctorat) din România, cu membrii cu vârste sub 27 ani. O astfel de echipă poate include și un doctorand de până la 30 ani. Echipele interdisciplinare sunt încurajate să participe. Se acceptă și echipe de liceu, în anumite condiții;
  • University spin-off: echipe care dezvoltă un start-up de tehnologie pornit de la un proiect / rezultate ale cercetării, în general construite în jurul unui PostDoc, cercetător sau doctorand. Cel puțin jumătate dintre membri echipei trebuie să fie cercetători într-o instituție de cercetare din România;
  • Scale-up: echipe senior, în general centrate în jurul unui senior cu experiență într-un domeniu de business. Echipa este una mixtă, alături de specialist/ști fiind obligatorie și prezența minim a unui membru student (licență/masterat, sub 27 de ani).

Programul propune echipelor participante o serie de verticale de afaceri: Agriculture, Blockchain, Cybersecurity, DevTools, Digital Health, Lifestyle, Retail & E-commerce, Smart City & Industry 4.0 și Sustainability.

Echipele care se vor califica, în urma Hackathoanelor din țară, vor intra într-un program de mentorat, suport tehnic și de business, evenimente de prezentare, facilitare de conexiuni în ecosistem și expunere media. Cele mai bune produse vor fi prezentate publicului larg la sfârșitul lunii mai, tot în București.

Anul acesta fondul de investiții Early Game Ventures va investi 500.000 euro într-una din echipele finaliste (echipa câștigătoare va fi anunțată în cadrul festivității de premiere Demo Day din 30 mai 2024).

Prezent în 19 universități, din 9 orașe, și organizat în 4 centre universitare regionale (București, Cluj, Iași și Timișoara), ecosistemul de inovare creat de program aduce alături universități, companii private, ONG-uri, administrația publică și investitori, pentru a susține echipele din program.

Limba oficială este engleza. Dacă vreți să participați, însă nu aveți o idee, explorați aceste Open Challenges oferite de partenerii programului: https://cutt.ly/InnovationLabs2024_OpenChallenges Puteți alege una dintre aceste provocări sau poate vă inspiră să propuneți voi una.

Pe site-ul https://www.innovationlabs.ro/ puteți regăsi informații mai detaliate. Vă recomandăm să accesați pe site sau aici https://shorturl.at/lyIJ0 și termenii și condițiile programului.

Mai multe detalii vă pot oferi ambasadorii programului Innovation Labs pentru Sibiu:


Înscrieri pentru a 12-a ediție a Innovation Labs