. . .

"Istoria mămăligii. Povestea globală a unui preparat național” se lansează la Humanitas în prezența autorului și a invitaților săi, prof.univ.dr.Sorin Radu și conf.univ.dr.Radu Vancu



Există o istorie comună a mămăligii și a poporului român? Vom putea afla miercuri, 24 mai, de la 18:30, la Librăria Humanitas din Sibiu, unde va avea loc lansarea volumului „Istoria mămăligii. Povestea globală a unui preparat național”, în prezența autorului Alex Drace-Francis și a invitaților săi, prof.univ.dr. Sorin Radu, rectorul  ULBS și conf.univ.dr. Radu Vancu.

Specialist în istoria culturală și socială a României și a Europei de Sud-Est, Alex Drace-Francis analizează din această perspectivă modul de cultivare, consumul și comercializarea porumbului în Țările Române, din perioada otomană și până la începerea Primului Război Mondial.

” Istoria intortocheată a cultivării porumbului și pregătirii mamaligii în teritoriile care compun România de azi are o importanță care merge mai departe de inventarierea seacă a datelor și referințelor. Dacă o vom urmări în detaliu, vom putea vedea problemele mai ample de istorie națională, transnațională si interimperială într-o lumină nouă și într-un context mai larg. Porumbul a schimbat nu doar alimentația oamenilor, ci și posibilitatile pe care le aveau la dispozitie: ce puteau și ce nu puteau face. Un studiu mai atent al producției și consumului de porumb ne poate ajuta să întelegem mai bine istoria acestor principate de graniță și interacțiunea dintre ele, în îndelungata tranziție de la imperiu la națiune”. ( Alex Drace-Francis, autor)

Vă așteptăm așadar mâine la Humanitas, pentru a descoperi împreună istoria globală a mămăligii.


/

Detalii

Categorii:

Aparitie editoriala Cercetare

Domenii:

Istorie Literatura

Persoană contact:

Relatii Publice

Email contact:

relatii.publice@ulbsibiu.ro