. . .

Oportunitate pentru cadrele didactice: bursele Fulbright-RAF Scholar Award in the Field of Agricultural Extension ServicesComisia Fulbright Româno-Americană a lansat programul de burse Fulbright-RAF (Romanian-American Foundation) Scholar Award in the Field of Agricultural Extension Services, adresat cadrelor didactice din domeniile: Agronomie; Agribusiness; Tehnologie agricolă; Zootehnie; Acvacultură; Biologie; Biodiversitate; Științe ale naturii; Pescuit; Știința și ingineria alimentelor; Silvicultură; Horticultură; Producție vegetală; Dezvoltare rurală; Apă, sol și resurse naturale.

Data limită de înscriere în acest program este 12 ianuarie 2024. Candidații sunt invitați să aplice pentru o bursă de un semestru, în rezidență (pentru studiu și cercetare, mentorat, formare profesională, observare la clasă și participare la diferite activități în cadrul comunității), în primul semestru al anului academic 2024-2025 (Fall Term 2024) în Statele Unite ale Americii, la University of Georgia, Athens.

Bursa acoperă integral costurile programului în SUA (deplasarea în/din SUA, cazare și întreținere pe durata șederii în SUA, asigurare medicală, sponsorizarea și administrarea vizei J-1), inclusiv sprijin înainte de plecare și un program de orientare de o zi.

La finalul programului, reprezentanți din conducerea universităților selectate vor fi invitați în SUA pentru a afla detalii despre experiența bursierilor și pentru a observa la fața locului ecosistemul.

Scopul programului este de a sprijini universitățile în dezvoltarea unui model de extensie românesc, bazat pe cercetare, cu o abordare participativă, care să ofere fermierilor, antreprenorilor și cetățenilor în general acces la soluții obiective și nepărtinitoare, fundamentate științific.

Anunțul complet al programului, incluzând criteriile de eligibilitate și procedura de înscriere, este disponibil pe website-ul Comisiei Fulbright: https://fulbright.ro/competition/2024-25-fulbright-raf-scholar-award-agricultural-extension/

Pentru informații suplimentare, candidații pot contacta Comisia Fulbright la următoarele adrese de email: office@fulbright.ro sau corina.danaila@fulbright.ro


Oportunitate pentru cadrele didactice: bursele Fulbright-RAF Scholar Award in the Field of Agricultural Extension Services