Proiectul ”E-learning tools for Food technology and development education”, finalizat cu succes



În perioada decembrie 2022- noiembrie 2025 s-a derulat în cadrul ULBS proiectul ”E-learning tools for Food technology and development education” –  E-FOOD.

Partenerii proiectului au fost  Faculty of Food Technology, University of Food Technology Plovdiv, Bulgaria (coordonatorii proiectului), Facultatea de Științe Agricole Industrie Alimentară și Protecția Mediului din cadrul ULBS, Institute Universitaire de Technologie, Université ”Claude Bernard” Lyon, Franța,  Faculty of Agriculture and Food Sciences and Environmental Management, University of Debrecen, Ungaria, Instituto Agroalimentario de Aragón, University of Zaragoza, Spania. Proiectul a urmărit dezvoltarea de conținut educațional digital în domeniul tehnologiilor alimentare, crearea unei infrastructuri educaționale, supusă unor standarde special elaborate, pentru reducerea diferențelor la nivelul instruirii digitale în domeniul alimentar și stabilirea unui parteneriat durabil între universitățile partenere. Printre rezultatele cuantificabile ale proiectului enumerăm  pagina dedicată www.e-food.uft-plovdiv.bg, platforma de E-learning în Google Workspace, Cloud based/Open access, generarea a șase standarde pentru dezvoltarea de conținut educațional digitalizat, 100 de materiale pentru materii prime, produse tradiționale, procese clasice, inovative și sustenabile, marketing, grupate sub forma unor baze de cunoștințe, 12 cursuri dezvoltate colaborativ în domeniul tehnologiei alimentare, 10 parteneri economici care au furnizat sarcini pentru studiile de caz, 72 de studenți participanți la cursuri și studiile de caz, dintre care 10 studenți de la Facultatea de Științe Agricole Industrie Alimentară și Protecția Mediului din cadrul ULBS, 18 concepte pentru dezvoltarea a 18 produse inovative alimentare de către echipe combinate de studenți de la cele cinci universități europene partenere, fiecare echipă având unul sau doi tutori.

Ultima întâlnire din cadrul proiectului s-a desfășurat la Plovdiv, Bulgaria în perioada 12-15 noiembrie 2025.

Ca primă soluție sustenabilă, conținutul digital de învățare dezvoltat în cadrul E-FOOD va putea fi utilizat și în formarea studenților și doctoranzilor din cadrul fiecărei universități partenere și nu numai. A doua direcție principală pentru asigurarea sustenabilității proiectului este posibilitatea de a utiliza platforma pentru diverse activități de educație continuă, care vor fi organizate de universitățile partenere. Această abordare prevede atât o creștere a numărului de cursuri, cât și a curriculumului acestora.

Contact: Coordonator proiect E-FOOD la ULBS Conf. dr. ing. Ion Dan Mironescu ion.mironescu@ulbsibiu.ro

/

Between December 2022 and November 2025, the project „E-learning tools for Food technology and development education” E-FOOD was carried out. Project members: Faculty of Food Technology, University of Food Technology Plovdiv, Bulgaria (project coordinators); Faculty of Agricultural Sciences, Food Industry and Environmental Protection within ULBS; Institute Universitaire de Technologie, Université „Claude Bernard” Lyon, France; Faculty of Agriculture and Food Sciences and Environmental Management, University of Debrecen, Hungary; Instituto Agroalimentario de Aragón, University of Zaragoza, Spain. The project aimed to: Develop digital educational content in the field of food technologies; Create an educational infrastructure, subject to specially developed standards, to reduce the differences in the level of digital training in the food field; Establish a sustainable partnership between partner universities. Some quantifiable results: project website: www.e-food.uft-plovdiv.bg; E-learning platform in Google Workspace, Cloud based/Open access; 6 standards for the development of digitized educational content; 100 materials for raw materials, traditional products, classic, innovative and sustainable processes, marketing, grouped in the form of knowledge bases; 12 collaboratively developed courses in the field of food technology; 10 economic partners who provided assignments for the case studies; 72 students participating in the courses and case studies, of which 10 students from the Faculty of Agricultural Sciences, Food Industry and Environmental Protection of ULBS; 18 concepts for the development of 18 innovative food products by combined teams of students from the 5 partner European universities, each team with one or two tutors. The last meeting of the project took place in Plovdiv, Bulgaria from 12 to 15 November 2025. As a first sustainable solution, the digital learning content developed within E-FOOD can also be used in the training of students and doctoral students from each partner university and beyond. The second main direction for ensuring the sustainability of the project is the possibility of using the platform for various continuing education activities that will be organized by the partner universities. This approach foresees both an increase in the number of courses and their curriculum.


/

Detalii

Categorii:

Proiect

Domenii:

Industrie alimentara

Persoană contact:

Mironescu Ion Dan

Email contact:

ion.mironescu@ulbsibiu.ro

Link1:

https://www.e-food.uft-plovdiv.bg/