ULBS a găzduit o nouă întâlnire în cadrul proiectului E-FOOD



RO: ULBS a găzduit recent ultima întâlnire intermediară din cadrul proiectului educațional internațional Erasmus în domeniul alimentar ”E-learning tools for Food technology and development education”, E-FOOD. Întâlnirea s-a desfășurat în spațiile universității, la SmartHub și la Ferma Didactică Rusciori, din cadrul Facultății de Științe Agricole Industrie Alimentară și Protecția Mediului (ȘAIAPM). La discuțiile din cadrul întâlnirii au participat membrii proiectului, veniți de la Universitatea de Tehnologii Alimentare din Plovdiv, Bulgaria (Facultatea de Tehnologia Alimentară), Université „Claude Bernard” Lyon, Franța (Institutul Universitaire de Technologie), Universitatea din Zaragoza (Instituto Agroalimentario de Aragón) și de la Universitatea din Debrecen (Facultatea de Agricultură și Științe Alimentare și Managementul Mediului și Institutul de Nutriție).
Am fost onorați de prezența doamnei prof. dr. ing. Camelia Sava, decanul Facultății ȘAIAPM, a doamnei Delia Stefenel, directorul Direcției de Internaționalizare a ULBS și de doamna Ileana Racoviceanu, directoarea Centrului de Orientare în Cariera de Cercetător al ULBS (COCERC).

Proiectul E-FOOD este axat pe identificarea de soluții pentru educația online în domeniul alimentar. Până acum, au fost dezvoltate materiale didactice sub forma unor baze de cunoștințe și cursuri, care le sunt accesibile studenților pe platforma digitală creată în cadrul E-FOOD.
Proiectul este acum în stadiul final, respectiv acela al desfășurării de traininguri online cu studenții în domeniul alimentar de la programele de licență, masterat și doctorat.
În cadrul trainingurilor, aceștia lucrează în echipe internaționale, împreună cu profesorii facilitatori, la studii de caz, pentru dezvoltarea unor produse alimentare inovative.  Astfel, studenții Facultății SAIAPM  implicați în  programele de training au avut ocazia să se întâlnească și fizic cu profesorii facilitatori pe care îi cunoșteau doar din mediul online.La întâlnirile din cadrul proiectului au participat și reprezentanți ai industriei alimentare, care contribuie cu studii de caz, spre identificarea de soluții inovatoare.

Mai multe informații pe site-ul proiectului: http://www.e-food.uft-plovdiv.bg/

EN: ULBS hosted the last interim meeting of the Erasmus international educational project „E-learning tools for Food technology and development education”, E-FOOD.
The meeting took place in the university premises, at SmartHub and at the Rusciori Teaching Farm, within the Faculty of Agricultural Sciences, Food Industry and Environmental Protection. The discussions at the meeting were attended by project members from the University of Food Technologies in Plovdiv, Bulgaria (Faculty of Food Technology),Université „Claude Bernard” Lyon, France (Institut Universitaire de Technologie); University of Zaragoza (Instituto Agroalimentario de Aragón) and the University of Debrecen (Faculty of Agriculture and Food Sciences and Environmental Management and Institute of Nutrition). We were honored by the presence of Phd. prof. Camelia Sava, Dean of the SAIAPM Faculty, Ms. Delia Stefenel, Phd, Director, ULBS International Relations and Ms. Ileana Racoviceanu, Director of COCERC, the
Center for Researchers Career Guidance of ULBS.
The project is focused on identifying solutions for online education. So far, teaching materials have been developed in the form of knowledge bases and courses, which are accessible to students on the digital platform created within E-FOOD. The project is now in its final stage, namely that of conducting online trainings with students in the food field from bachelor, master and doctoral degrees. During the trainings, they work in international teams, together with professors-facilitators, on case studies for the development of innovative foods. As the project is mainly addressed to students, they were invited to participate in the meetings.
Therefore, students of the SAIAPM Faculty, who are involved in the trainings, had the opportunity to meet face-to-face with professor-facilitators whom they only knew online.
Industry representatives also participated in the project meetings, who will submit case studies to identify innovative solutions.

More information on the project website: http://www.e-food.uft-plovdiv.bg/


/

Detalii

Categorii:

Proiect

Domenii:

Industrie alimentara

Locaţie:

SmartHub

Persoană contact:

Mironescu Ion Dan

Email contact:

ion.mironescu@ulbsibiu.ro

Link1:

https://e-food.uft-plovdiv.bg/