. . .

ULBS își dezvoltă infrastructura prin construirea celei mai mari săli polivalente din regiuneUniversitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a finalizat la sfârșitul anului 2020 demersurile pentru luarea în administrare a unui teren pentru construirea unui complex sportiv multifuncțional destinat activităților de învățământ, competițiilor sportive naționale și internaționale, dar și unor evenimente precum: simpozioane, manifestări științifice și sociale, concerte, festivaluri, expoziții, târguri.

Terenul, cu o suprafață de 31.011 mp, luat în administrare de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, este situat pe raza comunei Șelimbăr, pe Aleea Monumentului. După preluarea terenului, ULBS a făcut demersurile pe lângă Compania Națională de Investiții (CNI-SA) în vederea includerii obiectivului de investiții „Construire Complex Sportiv la ULBS, sat Șelimbăr, comuna Șelimbăr, jud. Sibiu” în Lista sinteză a subprogramului „Complexuri sportive” aprobată prin Ordinul MLPDA nr. 3961 / 14.10.2020.

Obiectivul de investiții va avea un regim de înălțime de S+D+2E+R, cu o suprafață construită la sol de 8.000 mp, iar sala de sport din cadrul acestui complex va avea o capacitate de 4.000 de locuri, cu posibilitatea de extensie de peste 5.000 de locuri. Complexul sportiv va dispune de spații interioare destinate activităților didactice de sport și educație fizică, sală de sport pentru competiții naționale și internaționale, iar spațiile exterioare vor fi amenajate pentru practicarea fotbalului, tenisului de câmp, baschetului, voleiului, handbalului și atletismului. Toate aceste spații destinate practicării sportului vor fi realizate în conformitate cu normele federațiilor internaționale de specialitate.

Complementar activităților didactice organizate pentru studenți, complexul sportiv este gândit să găzduiască și activități derulate în cadrul acordurilor de colaborare cu instituțiile locale și naționale de profil în vederea organizării de evenimente de specialitate dedicate elevilor, studenților, sportivilor amatori și de performanță.

De asemenea, complexul va susține pe viitor programul de activități al taberelor de vară organizate de ULBS, al „Zilelor Porților Deschise”, al acțiunilor de popularizare a cunoașterii sau al FITS.

Valoarea estimată a investiției se ridică la peste 18 milioane de Euro și va fi finanțată din alocațiile bugetare destinate Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de CNI-SA, în baza OG nr. 25 / 2001.

La începutul acestui an, CNI-SA a întocmit și a publicat, în sistemul național de achiziții publice, caietul de sarcini în vederea atribuirii contractului de servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv de investiții.

„Complexul, care va întregi infrastructura universității noastre și care este deja de interes, va îndeplini două obiective extrem de importante: pe de o parte va constitui piatra turnantă a parteneriatului cu întreaga comunitate sibiană, iar pe de altă parte, va reprezenta un pilon de bază pentru dezvoltarea parteneriatelor regionale și naționale. Este momentul ca pașii pe care i-a făcut până acum Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu pentru colaborări la nivel regional și național să capete un contur mai apăsat. Acest complex multifuncțional, despre care putem observa cu toții că este de interes pentru comunitate, dacă ar fi să luăm în considerare reacțiile apărute deja în presă, va reprezenta un punct de cotitură pentru ULBS. Va fi un centru de excelență al universității, dar va fi, în egală măsură, și un spațiu care va dezvolta parteneriate și colaborări regionale și naționale”, a declarat prof. univ. dr. Sorin RADU, Rectorul ULBS.

 

 

 


ULBS își dezvoltă infrastructura prin construirea celei mai mari săli polivalente din regiune

Detalii

Categorii:

Infrastructură

Domenii:

General Sport

Persoană contact:

Teodor Boanta

Email contact:

teodor.boanta@ulbsibiu.ro