. . .

ULBS ocupă locul 3 la nivel național în The UI GreenMetric World University Ranking



Anul acesta, conform rezultatelor date publicității, ULBS ocupă locul 3 la nivel național (din 11 universități clasate) în The UI GreenMetric World University Ranking și poziția 432 la nivel mondial (din 1050 universități clasate).

Filosofia acestui top se bazează pe cei trei piloni ai sustenabilității: mediu (environment), societate (social) și economie (economic). Criteriile care au stat la baza clasificărilor sunt: infrastructura universității și spațiile verzi pe care le oferă (Setting and Infrastructure); eficiența energetică și modul în care universitatea se poziționează față de provocărilor generate de schimbările climatice (Energy and Climate Change); managementul risipei și modul în care se realizează colectarea selectivă (Waste); consumul de apă și sistemul de reciclare (Water); emisiile de carbon și gradul de poluare în campus (Transportation); numărul de cursuri și numărul de articole în domeniul sustenabilității existente în universitate sau publicate de către membrii acesteia (Education and Research).

”Avem convingerea că eforturile pe care întreaga comunitate academică le va întreprinde vor face din ULBS un pilon important în asigurarea sustenabilității” – a declarat rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, Prof. univ. dr. habil. Sorin RADU.


ULBS ocupă locul 3 la nivel național în The UI GreenMetric World University Ranking

Detalii

Categorii:

Rankinguri

Domenii:

General

Persoană contact:

Mihaela Herciu

Email contact:

mihaela.herciu@ulbsibiu.ro

Link1:

https://greenmetric.ui.ac.id/rankings/overall-rankings-2022