. . .

ULBS reia seria de evenimente "Antreprenori de succes – învață de la ...."



Descriere eveniment

Universitatea Lucian Blaga  din Sibiu și Camera de Comerț Britanică din România (BRCC), filiala Sibiu, DWS, CFAS, EBW au început colaborarea în anul 2018 prin lansarea unor serii de forumuri „Antreprenori de succes – învață de la ….”.

Până în prezent s-au desfășurat 14 evenimente pe perioada activităților didactice, o dată la două săptămâni ele fiind deschise atât studenților, cât și publicului larg, în funcție de spațiul alocat. Locul de desfășurare a fost întotdeauna în locațiile universității pentru primele 11 evenimente iar pentru ultimele 3 evenimente spațiul online ne-a permis să atingem o mai largă audiență.

Ce ne dorim să realizăm cu aceste evenimente?

Ne-am dorit să aducem antreprenori din întreaga comunitate locală, absolvenți ai universității, povești de succes naționale și internaționale dintr-o gamă diversă de industri și experiențe, discuțiile de 90 de minute implicând un amestec de formate, concepute pentru a ajuta atât întreprinzătorul cât și participantul să învețe provocările cheie, sfaturi și informații despre funcționarea și dezvoltarea unei afaceri și bune practici în aplicarea expertizei într-un anumit domeniu.

Aceste tipuri de programe comunitare de comunicare sunt esențiale pentru a ajuta la inspirarea unei noi și viitoare generații de oameni de afaceri locali și pentru a dezvolta locuri de muncă la nivel local. Șansa de a auzi despre bătăliile și succesele, eșecurile, lecțiile învățate și înțelepciunea câștigată de la decizia îndrăzneață de a păși în necunoscut pentru a crea locuri de muncă și pentru a construi o afacere este un eveniment unic.

Stadiul actual în dezvoltarea educației antreprenoriale constă în crearea abilităților antreprenoriale pentru toți studenții săi specializați în economie, inginerie, agricultură și industria alimentară, medicină, stomatologie, psihologie, sociologie, interpretare / traducere (litere), drept, etc. Crearea de echipe interdisciplinare de studenți pentru a lucra pe proiecte antreprenoriale fiind valoroasă în oferirea unei viziuni diferite asupra activităților din viața reală.

Câteva dintre proiectele legate de antreprenoriat deja derulate în cadrul ULBS sunt:

– „Vreau sa fiu antreprenor” – in colaborare cu Romanian Business Leaders (RBL), începând din 2013

– „Planificarea Întreprinderii Antreprenoriale” – un program Kaufmann FastTrac – în colaborare cu Junior Achievement România, începând din 2014

– „Laboratoarele de Inovare” – un pre-accelerator de start-up-uri în domeniul IT – în colaborare cu Tech Lounge România. Universitatea Lucian Blaga din Sibiu devenind partener academic din 2015.

– Diverse proiecte finanțate de Uniunea Europeană care au fost axate pe dezvoltarea spiritului antreprenorial și a competențelor studenților noștri.

BRCC sărbătorește 20 de ani de relații comerciale bilaterale între Regatul Unit al Marii Britanii și România. Cu ocazia implementării deciziei Brexit, oportunitățile de comerț între cele două state vor continua să fie puternice iar BRCC va continua să promoveaze proactiv un angajament și mai strâns prin deschiderea unor rețele locale de networking și grupuri comerciale în Sibiu și Cluj pentru a completa activitățile din București și Regatul Unit al Marii Britanii. Recent, BRCC a deschis un program UniversityLink și Linked In Group pentru a ajuta companiile să acceseze abilitățile și cunoștințele studenților români care studiază în Marea Britanie, precum și pentru a ajuta universitățile să își consolideze colaborarea între cele două țări. BRCC este onorată datorită faptului că recent i-a fost asigurat și patronajul Familiei Regale Române, fiind prima cameră de comenț din România căreia i-a fost acordat cu un astfel de sprijin. În Sibiu, BRCC se angajează să ajute Consiliul județean la implementarea și dezvoltarea planului Sibiu Smart Region.

Înregistrare participare eveniment:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeFB0Banq43XsScH_FfklOwGwKFd7CfxPSzer7deJyXr7D9MQ/viewform

Unde și când?

Evenimentul va avea loc marți 16 martie 2021 online de la  ora 19:00  la 21:00.

Cine este Oana Irina Crîngașu?

Oana este o iubitoare a colinelor Transilvaniei de mulți ani, loc în care revenea cu drag regulat, până în vara anului 2020, când s-a hotărât să-și găsească un loc al ei și să trăiască mai aproape de tradițiile și valorile autentice; după ceva căutări, a găsit o căsuță veche și dărăpănată, într-un mic sat săsesc, înconjurat de păduri, sat de care nu auzise vreodată, Somartin sau Martinsberg.

Astfel după o carieră bancară corporate de peste 20 de ani și multe tranzacții complexe de finanțare și restructurare, pentru companii mari românești și internaționale, leaderi în sectoarele în care activează, a decis să o ia de la capăt din toate punctele de vedere; a renunțat la București și la mediul bancar corporate (după ce în 2013 a renunțat la cariera bancară din Viena și s-a reîntors în țară), s-a mutat în Sibiu în decembrie 2020, câțiva pași mai aproape de Somartin, și este în curs de a deschide un mic atelier de ciocolată.

Trecând de cealaltă parte a baricadei, cea a antreprenoriatului, și-a dat seama de provocările cu care se confruntă tinerii care doresc să înceapă o afacere și una din aceste provocări este chiar relația cu banca, care uneori poate fi percepută ca opacă și greoaie.

Oana își dorește foarte mult să spulbere din miturile greșite care există cu privire la relația companie – bancă și să aibă un dialog autentic și transparent cu participanții, răspunzând cât se poate de deschis tuturor întrebărilor acestora.

Câteva detalii importante despre cariera profesională a Oanei Crângașu

  • Director Corporații Mari Divizia Corporate Banca de Export Import a României EximBank S.A.
  • Șef Departament Credit Under writing Remediere, Restructurare și Recuperare, Divizia Management Risc Corporate Banca Comercială Română S.A.
  • Manager Risc Credit Senior Departamentul Corporate Risk Management Erste Bank Group AG Viena

/

Detalii

Categorii:

Antreprenoriat Mediu de afaceri Workshop

Domenii:

Economie General

Persoană contact:

S.l. dr. ing. Mihaela Rotaru

Email contact:

mihaela.rotaru@ulbsibiu.ro