. . .

Proiectul “Engineers of the Future - Smart, Skilled, Secure”



Recent, s-a încheiat cu succes prima etapă a activităților planificate în cadru proiectului “Engineers of the Future – Smart, Skilled, Secure”, 2022-1-PL01-KA220-VET-000086326, proiect finanțat de Agenția Națională din Polonia a Programului Erasmus+, KA2 PARTNERSHIP IN VET. Astfel, echipa de implementare face publice informațiile legate de desfășurarea activităților din cadrul proiectului “Engineers of the Future”. Pe parcursul celor patru luni și jumătate scurse de la începerea activităților asociate acestui proiect, s-au desfășurat în format online cinci întâlniri, pe lângă întâlnirea de lansare a proiectului care a avut loc în format hibrid la Sibiu, pe data de 1 octombrie 2022. În conformitate cu
calendarul stabilit, a fost elaborată o programă analitică de formare în domeniul  tehnologiilor moderne utilizate în cadrul Industriei 4.0 și în legătură cu beneficiile educației în noile profesii; această programă analitică de formare își propune să introducă și să ofere grupurilor țintă o înțelegere adecvată a cunoștințelor de specialitate pe teme precum Securitate cibernetică, Digital Twin, Eficiență energetică sau Economie circulară în Industria 4.0, indiferent de experiența preexistentă în domeniu a cursanților.

În plus, s-a realizat cu succes un studiu de piață, pe care se bazează evaluarea Programei analitice în vederea adaptării acesteia la nevoile actuale ale pieței internaționale din Industria 4.0. Sondajul respectiv a fost completat anonim de 144 de specialiști în domeniul tehnologiilor moderne, toți implicați în managementul companiilor, din trei țări diferite. Următoarea etapă va consta într-o evaluare substanțială a Programei, realizată de o echipă de experți, formată din reprezentanți ai tuturor organizațiilor partenere.


/

Detalii

Categorii:

Comunicate Proiect

Domenii:

Informatica Inginerie

Persoană contact:

Ovidiu MATIU

Email contact:

ovidiu.matiu@ulbsibiu.ro

Link1:

http://digifof.omilab.ulbsibiu.ro/psm/projects

Fişier 1:

EngineersoftheFuture_news_Feb2023_v2_RO.pdf