. . .

240 de elevi de liceu au fost, pentru două săptămâni, „studenți” la ULBS



În perioada 18 – 31 iulie, 240 de elevi de la licee din Alba Iulia, Mediaș, Sighișoara, Zlatna, Grădiștea, Horezu, Berbești și Sibiu  au participat la Bridge Summer School – ULBS, școală de vară organizată de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Școala de vară a fost finanțată printr-un grant de la Ministerul Educației Naționale, în cadrul Schemei de Granturi pentru universități-programe de vară și are ca obiectiv general facilitarea tranziției de la învățământul secundar la învățământul terțiar și reducerea riscului de abandon școlar.

Timp de 2 săptămâni cei 240 de elevi au fost „studenți”. Au fost cazați în căminele universității și au participat la ateliere organizate de către fiecare facultate, pe teme  variate: Roboții noștri în acțiune; Introducere în programare vizuală;  Arta de a comunica; Poetry makes nothing happen; Software development life cycle; Fascinanta lume a albinelor; Basic Life Support; Safety first; Psihologia emoției; Cariera, singurul sens al vieții?;  Incursiune în fascinanta lume a justiției și a dreptului; Cinema Polis; Be Financially Smart Like Your Brand; Respect Your Money, Save, Consume and Invest.

         Pe lângă atelierele derulate pe diverse domenii de studiu, elevii au participat la activități în cadrul Bibliotecii universitare, la un atelier de Consiliere și orientare în carieră și la un workshop de Marketing personal. Cei pasionați de jurnalism au contribuit la redactarea unui Newsletter al Școlii de vară. Nu au lipsit activitățile recreative și sportive precum: teatru, bowling, competiții sportive.

În week-end elevii au participat la vizite de studiu în zone din afara orașului, însoțiți de specialiști din domeniul științelor agricole și industriei alimentare, care au organizat ateliere la ferma Rusciori și în Muzeul Astra.

La finalul perioadei participanții s-au arătat foarte mulțumiți de experiența avută și au caracterizat-o drept „cea mai intensă experiență trăită până acum”, „o experiență surprinzătoare, creativă și motivantă”, „locul perfect unde s-au legat prietenii frumoase”.

Ediția din acest reprezintă ultimul eveniment organizat sub egida proiectului Bridge Summer School, iar în toți cei trei ani de implementare ai acestui proiect, peste 480 de elevi au experimentat viața studențească la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, o mare parte dintre aceștia revenind ca studenți ai ULBS.


/

Detalii

Categorii:

Invatamant Proiect

Domenii:

General

Persoană contact:

Felicia MORÂNDĂU

Email contact:

felicia.morandau@ulbsibiu.ro