. . .

3 brevete noi obținute de către ULBS



Universității Lucian Blaga din Sibiu i-au fost acordate la începutul acestui an de către Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) brevetele cu titlurile:

1. AUTOMOBIL ELECTRIC PERSONAL INDIVIDUAL, având următorii inventatori: Țîțu Aurel Mihail, Oprean Constantin, Bondrea Ioan, Mărginean Ion, Țîțu Ștefan, Moldovan Alexandru Marcel și Bogorin-Predescu Adrian;

2. SISTEM MODULAR FLEXIBIL DE FIXARE A SEMIFABRICATELOR PENTRU PROCEDEUL DE DEFORMARE INCREMENTALĂ, având următorii inventatori: Racz Sever-Gabriel, Breaz Radu-Eugen, Oleksik Valentin Ștefan, Pascu Adrian Marius, Popp Ilie Octavian, Gîrjob Claudia Emilia, Tera Melania, Chicea Anca Lucia, Biriș Cristina Maria și Crengăniș Mihai;

3. BICICLETĂ CU SISTEM DE RECUPERARE ENERGETICĂ ACCENTUATĂ, având următorii inventatori: Țîțu Aurel Mihail, Oprean Constantin, Bondrea Ioan, Carabulea Ilie, Mărginean Ion, Moldovan Alexandru, Bogorin-Predescu Adrian și Iuonaș Ioan Dănuț.

Așa cum a făcut-o în mod constant în ultimii ani, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu va acorda în continuare, prin Institutul de Transfer de Cunoaștere Hasso Plattner (ITC HPI-ULBS), consultanță în vederea depunerii la OSIM a cererilor de brevete și mărci. ITC HPI-ULBS are ca scop dezvoltarea și promovarea activităților de educație, cercetare științifică, transfer de tehnologie și antreprenoriat inovator precum și gestionarea și promovarea portofoliului de drepturi de proprietate intelectuală rezultate în urma proceselor de cercetare și educație. În perioada 2017-2022 colectivele de cercetători din Universitatea Lucian Blagadin Sibiu au depus 11 cereri de brevete naționale și o cerere de brevet internațional și au obținut 19 brevete naționale și încă 3 hotărâri de acordare de brevete naționale.


3 brevete noi obținute de către ULBS

Detalii

Categorii:

Cercetare Inovare

Domenii:

Inginerie

Persoană contact:

Adrian Florea

Email contact:

adrian.florea@ulbsibiu.ro

Link1:

https://centers.ulbsibiu.ro/itchpiulbs/ro/