. . .

40.000 de euro - burse de excelență pentru proiecte inovative studențești



La începutul lunii iunie, ULBS a lansat Programul ULBS SMART – Programul de burse de excelență pentru proiecte și soluții inovative studențești. Programul ȋşi propune finanțarea unor proiecte inovatoare care pornesc de la faza de idee, pe care ulterior studenții o rafinează treptat și o transformă într-un produs viabil menit să îmbunătățească actul educațional respectiv să îmbunătățească calitatea vieții.

Programul se desfășoară în trei etape, iar bugetul total al Programului ULBS SMART pentru anul universitar 2019/2020 este de 70.000 EUR și este finanţat din donaţia Fundației Hasso Plattner.

În cadrul unei întâlniri care s-a desfășurat miercuri  24 iulie în Sala ”Lucian Blaga” a ULBS, cei 40 de studenți  câștigători ai etapei I – Idee inovativă și-au primit diplomele și au fost felicitați de conducerea ULBS. Fiecare student a beneficiat de o bursă de excelență în valoare de 1000 de euro.

În etapa a doua, – Concept, câștigătorii vor avea ocazia de a face corelația cu ideea de produs/serviciu inovativ prezentată în faza 1 prin descrierea modului în care ideea va fi transformată într-un produs fezabil, iar zece proiecte vor fi premiate cu câte 2000 de euro fiecare.

În etapa a treia, conceptul premiat va trebui transformat într-un Prototip, iar primele 3 proiecte vor primi 5000, 3000 respectiv 2000 euro.

La întâlnirea cu studenții rectorul ULBS, prof.univ.dr. Ioan Bondrea și-a exprimat satisfacția față de spiritul inovativ al tinerilor și speranța că în ediția din 2020 a competiției pentru obținerea burselor de excelență inovativă numărul aplicanților va fi în creștere.

Competiția este organizată de ULBS cu scopul de a sprijini financiar studenţii ULBS ȋn realizarea unor proiecte ce presupun dezvoltarea și utilizarea tehnologiei, a digitalizării sau a oricăror metode innovative și la dezvoltarea unor produse / servicii inovative din domeniile STEAM (science, technology, engineering, art, math) care răspund unei nevoi a comunității și care au potențial de comercializare pe piață.


40.000 de euro – burse de excelență pentru proiecte inovative studențești

Detalii

Categorii:

Burse Cercetare

Domenii:

General

Persoană contact:

Roxana SAVESCU

Email contact:

roxana.savescu@ulbsibiu.ro