. . .

Acad. Victor Spinei, Doctor Honoris Causa al ULBS



Comunitatea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu are bucuria și privilegiul de a îl primi în mijlocul ei pe academicianul Victor Spinei, președinte al Secției de Științe Istorice și Arheologie a Academiei Române, prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa, în cadrul ședinței solemne desfășurate astăzi .

Acordarea acestui titlu din partea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu reprezintă o recunoaștere a contribuției acad. Victor Spinei la cercetarea istorică și arheologică integrată a provinciilor istorice românești, văzute în context regional și global. Domnia Sa a contribuit decisiv și la realizarea unor proiecte majore de păstrare a memoriei celor care și-au dedicat munca studierii arhelogiei și istoriei, fiind inițatorul și coordonatorul celor cinci volume ale Enciclopediei Reprezentanților scrisului istoric românesc.

Colaborarea onorantă cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și implicit cu Departamentul de Istorie, Patrimoniu și Teologie Protestantă din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane s-a materializat prin contribuția în atragerea ULBS în proiecte de cercetare comune cu Academia Română și cu Institutul de Istorie și Arheologie ,,A.D.Xenopol” Filiala Iași a Academiei Române.

Academicinul Victor Spinei  s-a născut la 26 octombrie 1943 în localitatea Lozova, Basarabia.Din 2019 este președinte al secției de Științe Istorice și Arheologie a Academiei Române, iar din 2017 a devenit Coordonator al Programului Centenar al Academiei Române, membru în Consiliul de conducere al Institutului Cultural Român și membru în Consiliul director al Programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași. Din 2015 ocupă funcția de vicepreședinte al Academiei Române.


/

Detalii

Categorii:

Ceremonie

Persoană contact:

Relatii Publice

Email contact:

relatii.publice@ulbsibiu.ro