. . .

Activități în parteneriat între ULBS și Universitatea de Limbă și Cultură din Beijing



Vineri, 15 aprilie, a avut loc online întâlnirea anuală a Boardului Institutului Confucius din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), care a reunit reprezentanți ai universității sibiene, precum și ai universității chineze partenere, Universitatea de Limbă și Cultură din Beijing (ULCB). Din partea ULBS au participat la întâlnire rectorul Sorin Radu, prorector cercetare, inovare și internaționalizare Andrei Terian și directorul român al institutului, Silvia Florea. ULCB a fost reprezentată de către un grup incluzându-i pe președintele Liu Li, vicepreședintele Zhang Baojun, directorul de internaționalizare Chen Lixia și directorul chinez al institutului, Wang Jiong.

Cu ocazia întâlnirii, ambele părți au subliniat colaborarea fructuoasă între cele două universități, precum și continuarea sprijinului acordat Institutului Confucius din cadrul ULBS, care va împlini în această toamnă 15 ani de activitate. De asemenea, discuțiile dintre reprezentanții celor două părți au vizat promovarea predării limbii chineze, intensificarea schimburilor academice și culturale, organizarea de manifestări științifice și sprijinirea proiectelor de cercetare și a programelor de studii din cele două instituții.

Totodată, pentru a marca Ziua Limbii Chineze și cea de-a 60-a aniversare a Universității de Limbă și Cultură din Beijing, ULBS a fost invitată în data de 20 aprilie să participe la o serie de întâlniri și activități ceremoniale, precum Festivitatea de lansare a Zilei Limbii Chineze la BLCU și a Centrului de Practică și Cercetare pentru Educația Internațională a Limbii Chineze, co-înființat de Centrul de Educație și Cooperare Lingvistică (CLEC) și de BLCU, în cadrul cărora oficiali de frunte din instituțiile și organizațiile de învățământ naționale și străine, experți think tank, profesori și studenți vor aborda împreună viitorul educației internaționale în limba chineză. ULBS a fost reprezentată la aceste evenimente de către directorul Institutului Confucius, Silvia Florea.


/

Detalii

Categorii:

Internationalizare

Domenii:

Relații internaționale

Persoană contact:

Silvia Florea

Email contact:

silvia.florea@ulbsibiu.ro

Link1:

https://www.un.org/zh/observances/chinese-language-day