. . .

Admiterea 2021 la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu



Înscrierile din acest an s-au încheiat cu succes. Mulțumim tuturor candidaților care au ales universitatea noastră. Suntem o comunitate vie și, cu noii studenți care vor păși pentru prima dată în toamnă în universitatea noastră, avem șansa să creștem, să ne dezvoltăm, să depășim cu bine provocările.

În această sesiune de admitere au fost validate peste 6000 de dosare. Dintre acestea aproximativ 5000 de dosare au fost validate pentru concursurile de admitere la programele de licență și aproximativ 1000 la programele de master. O parte din facultăți continuă înscrierile la master până în toamnă, conform calendarului de admitere al ULBS.

Încrederea pe care ne-au acordat-o cei care au ales programele de studii de licență sau de masterat ale universității noastre ne responsabilizează și ne bucură, în egală măsură. Suntem convinși că, alături de ceilalți studenți din anii mai mari, alături de cadrele didactice și de personalul administrativ, vom reuși să trecem cu succes peste orice provocare pe care o vom întâlni, cum a fost și această pandemie. Tocmai de aceea, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a încurajat și încurajează în continuare campania de vaccinare. La nivelul universității, un procent de 80% dintre angajați sunt vaccinați și un număr de peste 200 de studenți au fost implicați în diferite activități de voluntariat împotriva Covid-19. Am făcut aceste eforturi și le vom face în continuare pentru că ne dorim ca viața noastră, a tuturor, să revină la normalitate și suntem convinși că doar vaccinarea poate fi soluția în lupta cu acest virus. Deși nu vom condiționa de vaccinare accesul în sălile de curs, le recomandăm tuturor studenților noștri, actuali și viitori, să se informeze din surse oficiale și să ia decizia în cunoștință de cauză.

„Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este pregătită pentru a începe anul universitar 2021-2022  în format „față-în-față”, în sălile de curs. Am învățat lecțiile pandemiei și ne-am dezvoltat abilitățile digitale, ceea ce e un lucru foarte bun. Vom folosi aceste competențe și în viitor, în activitățile didactice, iar acest lucru cred că va ajuta procesul educațional. Din toamnă, decizia noastră fermă este ca toate activitățile didactice și evenimentele să se desfășoare în sălile de studiu, în bibliotecă, în amfiteatre și aule, în sălile de laborator. Desigur, toate acestea depind de contextul pandemic și de aceea susținem campania de vaccinare cu toate forțele. Decizia noastră de a reveni în sălile de curs nu poate fi întoarsă decât de o hotărâre a autorităților competente, în contextul creșterii cazurilor de îmbolnăvire, deci doar dacă amenințarea la adresa sănătății noastre și a celor dragi nouă va crește”, a declarat Sorin RADU, Rectorul ULBS.

 


Admiterea 2021 la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Detalii

Categorii:

Admitere

Domenii:

General

Persoană contact:

Conducerea ULBS

Email contact:

rectorat@ulbsibiu.ro