. . .

Aniversarea a 174 de ani de învățământ militar românesc



 

În urmă cu 174 de ani, la 13 iunie 1847, ia naștere la București prima școală militară de ofițeri din România. După două războaie (cel de Independență și Primul Război Mondial) și odată cu înfăptuirea României Mari, în 1920 a fost înființată cea de-a doua Școală Militară de Ofițeri de Infanterie, la Sibiu. În 1932, cele două școli militare au fuzionat, luând astfel ființă Școala de Ofițeri de Infanterie „Principele Carol” de la Sibiu, care, 20 de ani mai târziu, avea să primească numele lui Nicolae Bălcescu.

În acest ceas de sărbătoare, când Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu sărbătorește 174 de ani de învățământ militar românesc, din partea tuturor membrilor ULBS, adresăm comunității academice militare sibiene un sincer „La Mulți Ani”!

Apreciem parteneriatul bazat pe încredere și bună colaborare ce s-a constituit și dezvoltat între cele două instituții de învățământ superior din Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, și salutăm profesionalismul pus în slujba formării a numeroase promoții de ofițeri ce au reprezentat și reprezintă România cu cinste și onoare în intervenții militare pe toate meridianele globului.

Prof. univ.dr. habil. Sorin Radu,

rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu


Aniversarea a 174 de ani de învățământ militar românesc

Detalii

Categorii:

Aniversare Comunicat Rector

Persoană contact:

Conducerea ULBS

Email contact:

rectorat@ulbsibiu.ro