. . .

Anul Nou Chinezesc 2022



Intrarea în Noul An Chinezesc va fi celebrată la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu printr-o serie de evenimente organizate online în data de 11 februarie 2022 de către Institutul Confucius. „Cultura chineză are o vechime de peste cinci milenii, este o cultură vastă și profundă iar acest eveniment are drept scop înţelegerea mai bună a acestor tradiţii chinezești de către sibieni fiind menit să creeze  o legătură trainică între ţările noastre. Ne dorim, de asemenea, ca prin astfel de evenimente să învăţăm unii de la ceilalţi și să atragem cât mai mulți elevi români înspre studiul limbii şi culturii chineze”, a declarat prof. Wang Jiong directorul Institutului Confucius din cadrul ULBS.

Anul Nou Chinezesc este cea mai importantă sărbătoare tradițională a chinezilor. Festivalul începe de obicei în prima zi din prima lună din calendarul chinezesc și ia sfârșit cu Festivalul Lampioanelor care are loc în a cincisprezecea zi (31.01.2022-15.02.2022). Anul Tigrului de Apă arată că anul 2022 va fi un an prosper datorită semnelor de bun augur ale tigrului (putere, exorcizarea relelor şi curaj), dar şi că va fi anul schimbărilor masive, al introducerii ideilor noi şi îndrăzneţe. Elementul apă vine să aplaneze conflicte aducând o stare de calm şi tendinţa de a vedea lucrurile obiectiv (potrivit www.chinahighlights.com).

Institutul Confucius din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu a fost primul deschis în România, în anul 2007, în parteneriat cu Universitatea de Limbă şi Cultură Beijing. Prin predarea și promovarea învățării limbii chineze, înțelegerea culturii și civilizației chineze, schimburile culturale, educaționale și științifice cu China contemporană, Institutul Confucius din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu rămâne un important reper, la nivel local, regional și national, în consolidarea unor relaţii bilaterale, româno-chineze, solide și bazate pe o cunoaştere reciprocă profundă.

Vă așteptam cu drag să participați la eveniment!

 


/

Detalii

Categorii:

Ceremonie

Domenii:

Relații internaționale

Locaţie:

online

Persoană contact:

Florea Silvia

Email contact:

director.confucius@ulbsibiu.ro

Link1:

https://www.chinahighlights.com/travelguide/festivals/when-chinese-new-year.htm