. . .

Anunt Noaptea cercetătorilor 2018În data de 28 septembrie 2018, în intervalul orar 16.00-23.00, Sibiul va fi chemat să răspundă  pentru a cincea oară invitației de a cunoaște fascinanta lume a științei, în cadrul Proiectului NOAPTEA CERCETĂTORILOR.

Un program complex, care va include experimente, expoziții, concursuri, spectacole cu roboți și multe alte surprize științifice va fi derulat în sediile celor nouă facultăți ale ULBS, la Cercul Militar Sibiu și în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra. Întreaga lume academică s-a mobilizat pentru a demonstra importanța, frumusețea și laturile inedite ale activității de cercetare. Laboratoarele își vor deschide porțile, experimentele vor fi accesibile tuturor, vizitatorii de toate vârstele vor avea posibilitatea de a fi cercetători, în orice domeniu, pentru câteva ore.

Noaptea Cercetătorilor reprezintă un eveniment care se desfășoară la nivel european încă din anul 2005, anual, în peste 300 de orașe, numărul și valoarea științifică a proiectelor implicate venind în atenția a peste un million și jumătate de vizitatori. Evenimentele sunt adresate publicului de toate vârstele, dar în special tinerilor, cărora prin misiunea proiectului li se propune ”o altă viziune asupra vieții universitare și a carierei de cercetător”. Prin cel mai așteptat eveniment științific al toamnei, Sibiul se alătură în acest an celor 340 de centre științifice din întreaga Europă pentru a celebra știința în cele mai originale modalități. În 2018 Comisia Europeană susține 55 de proiecte, în proiect fiind implicați peste 21.000 de cercetători, tema anului fiind “Handle with Science” / „Tratează-te cu știință”, un îndemn de a folosi „abordarea științifică” în fața provocărilor societății actuale – pseudoștiință, fake news, ideologii inflexibile.

Evenimentul aduce împreună în jurul experimentelor și demonstrațiilor științifice familii, grupuri de elevi, dascăli, cu toții descoperind magia științei. Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu se bucură și în acest an de sprijinul generos al sponsorilor, de parteneriatul cu cele mai reputate companii internaționale care au reprezentanțe în Sibiu. Proiectul ”Noaptea Cercetătorilor” se află pe agenda evenimentelor culturale finanțate de Consiliul Județean, Primăria Sibiu și Consiliul Local Sibiu, Ministerul Educației Naționale, iar ediția 2018 se află pe agenda de finanțare a Comisiei Europene prin acțiunile Marie Skłodowska-Curie în cadrul Programului Orizont 2020

Comunitatea sibiană este invitată să se alăture comunității academice la deschiderea oficială care va avea loc vineri, 28 septembrie 2018, ora 15.00, în Aula Avram Iancu a ULBS, pentru a primi în aplauze rezultatele cercetătorilor, iar cei mai tineri dintre aceștia vor fi premiați în cadrul concursului ”Sibiul cercetătorilor – ştiinţă, tehnologie şi cultură”. În acest an concursul se desfășoară cu trei secțiuni: “Sibiul cercetătorilor”, “Sibiul viitorului – concurs de eseuri” și “Sibiul viitorului – concurs de desene”, iar premiile se ridică la o valoare de aproape 20.000 lei.

Totul despre Noaptea Cercetătorilor și despre edițiile anterioare a puteți afla accesând http://cercetare.ulbsibiu.ro/nc.html


Anunt Noaptea cercetătorilor 2018

Detalii

Categorii:

Cercetare Comunitate locala Prezentare Proiect

Domenii:

General

Locaţie:

Facultatile ULBS, Cercul Militar, Muzeul Astra

Dată de început:

28/09/2018

Dată de încheiere:

28/09/2018

Persoană contact:

Roxana Savescu

Email contact:

roxana.savescu@ulbsibiu.ro

Link1:

http://cercetare.ulbsibiu.ro/nc.html