. . .

Biblioteca ULBS – partener în programul european Built with Bits



Biblioteca ULBS a fost selectată dintr-un număr mare de participanți care au aplicat la Built with Bits, un program internațional destinat creării de spații virtuale imersive ca mijloc de abordare a diferitelor probleme sociale, culturale și educaționale, dezvoltat de Fundația Europeana în colaborare cu Macedonia Studio, House of European History, LUCA School of Arts și Școlile Europene.  

Aplicația Bibliotecii ULBS a fost apreciată ca fiind de cea mai bună calitate de către organizatori, astfel că va fi menționată ca exemplu de bune practici pentru studenții care vor participa în program. 

Printre obiectivele menționate în aplicație se numără: abordarea dintr-o nouă perspectivă a spațiului bibliotecii, în acord cu principiile și valorile promovate de Comisia Europeană prin intermediul programului New European Bauhaus – NEB (estetică, sustenabilitate, incluziune socială), crearea unui spațiu virtual în care să fie folosite obiecte digitale culturale pentru facilitarea accesului la cultură, știință și cunoaștere (ex. obiecte digitale din colecția Europeana) 

„Dorim să ne adaptăm nevoilor utilizatorilor aflate în permanentă schimbare, oferindu-le instrumente educaționale care să le încurajeze creativitatea”, se mai menționează în aplicația depusă de echipa Bibliotecii ULBS. 

Programul Built with Bits, aflat la a doua ediție, a fost inițiat la începutul pandemiei și a avut ca obiectiv crearea de punți de legătură între comunități din diferite țări, prin conceperea de strategii și experiențe pentru a ajuta inovația socială, culturală și educațională să prospere. 

Cel mai bun proiect al echipei va fi premiat în decembrie 2022 în cadrul unei ceremonii și va fi luat în considerare pentru a fi prezentat unui apel relevant al inițiativei NEB. 

Mai multe detalii despre program aici: Overview for built-with-bits-interviews | Europeana Pro. 


Biblioteca ULBS – partener în programul european Built with Bits

Detalii

Categorii:

Proiect

Domenii:

General

Locaţie:

Biblioteca ULBS

Persoană contact:

Valer Simion Cosma

Email contact:

simion.cosma@ulbsibiu.ro

Link1:

https://pro.europeana.eu/tags/built-with-bits-interviews?&page_tag_built-with-bits-interviews=1