. . .

Burse Fulbright-RAF pentru cadrele didactice interesate de antreprenoriat / educație antreprenorială



Bursele Fulbright-RAF (Romanian-American Foundation) în domeniul antreprenoriatului oferă cadrelor didactice de la universități și facultăți tehnice oportunitatea de a petrece un semestru la Ain Center for Entrepreneurship and Innovation, Universitatea din Rochester (SUA), pentru studiu și cercetare independentă, dezvoltare curriculară, observare la clasă și participare la activități antreprenoriale în comunitate.

Pentru a putea implementa cele mai bune practici din domeniul educației antreprenoriale, este necesar angajamentul conducerii universităților participante de a sprijini propunerile privind noi programe sau activități pentru studenți.

Astfel, la finalul programului, reprezentanți ai conducerii universităților participante vor fi invitați în Statele Unite ale Americii, pentru a afla detalii despre experiența cadrelor didactice care au petrecut un semestru acolo și pentru a observa direct un ecosistem antreprenorial activ.

Programul începe în ianuarie 2024, termenul pentru aplicare fiind 25 mai 2023. În evaluarea candidaturilor se vor avea în vedere pregătirea și experiența cadrelor didactice, sarcinile didactice actuale, interesul demonstrat de a participa pe deplin la experiența educațională și de a implementa noi activități de educație antreprenorială la întoarcere, precum și dorința candidatului de a se alătura unei asociații naționale care promovează educația antreprenorială.

Bursa acoperă integral costurile programului în SUA (deplasarea în/din SUA, cazare și întreținere pe durata șederii în SUA, asigurare medicală, sponsorizarea și administrarea vizei J-1), inclusiv sprijin înainte de plecare.

Mai multe detalii despre criteriile de eligibilitate și procesul de aplicare sunt disponibile aici https://fulbright.ro/competition/2023-2024-fulbright-raf-scholar-award-entrepreneurship/

De asemenea, pentru informații suplimentare, cei interesați pot contacta Comisia Fulbright la următoarea adresă de email: office@fulbright.ro


Burse Fulbright-RAF pentru cadrele didactice interesate de antreprenoriat / educație antreprenorială