. . .

Căi de învățare digitală personalizate pentru a promova antreprenoriatul social-cooperativ - „MyDigiCoop”



Oferirea unei noi paradigme pentru o societate mai bună și egală din punct de vedere social, încurajând mentalitatea social-cooperativă

Este recunoscut universal că trăim într-o lume care se schimbă rapid. Ni se cere să dobândim și să dezvoltăm în continuare competențe cheie pentru a supraviețui, a concura și a excela în această așa-numită lume globalizată și digitalizată. Ideea de dezvoltare personală a fost, de asemenea, stabilită ca una dintre prioritățile Comisiei Europene. Mai ales după ce lumea a fost și este încă lovită de pandemia globală generată de Covid 19, Uniunea Europeană promovează tot mai intens inițiativele pentru încurajarea angajabilității, dezvoltarea abilităților digitale, competențe în antreprenoriat, educație și cetățenie, dezvoltare socio-educativă și personală, precum și participarea la procesele civice și inovatoare.

Răspunzând la Call-ul special Covid 2020 Erasmus+ KA2 – Parteneriate strategice, care se concentrează pe disponibilitatea educației digitale, „Căi de învățare digitală personalizate pentru a promova antreprenoriatul social-cooperativ” (MyDigiCoop) își propune să promoveze antreprenoriatul social-cooperativ în învățământul superior prin dotarea profesioniștilor din învățământul universitar cu instrumente și competențe online inovatoare pentru a încuraja antreprenoriatul social-cooperativ în rândul studenților lor.

MyDigiCoop reunește trei universități europene de prestigiu: Facultatea de Științe Umaniste și Științele Educației (HUHEZI) a Universității Mondragon – Spania, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (ULBS) – România și Universitatea de Științe Aplicate Haaga-Helia (HAAGA-HELIA) – Finlanda și trei întreprinderi mici și mijlocii cu mare experiență: Senior Europa Sociedad Limitad (K-Veloce) – Spania; Gestionet Multimedia (Gestionet) – Spania și Consiliul de acreditare pentru universitățile antreprenoriale și implicate (ACEEU) – Germania pentru a socializa și a promova o mentalitate social-cooperativă în rândul studenților și educatorilor din învățământul superior.

Elementele de bază ale proiectului MyDigiCoop sunt compactate în două rezultate intelectuale (RI):

  1. RI 1. O platformă iterativă deschisă pentru a oferi profesioniștilor din educație posibilitatea de a susține și încuraja antreprenorii social-cooperativi;
  2. RI 2. Încurajarea antreprenoriatului social-cooperativ în învățământul superior: Linii directoare.

RI 1 se va concentra pe crearea unei platforme online dedicate furnizării abilităților, competențelor și cunoștințelor necesare pentru a facilita educația și formarea antreprenorilor social-cooperativi. Platforma va include o hartă digitală interactivă, chestionare și căi de învățare digitale personalizate. În timp ce obiectivul principal al RI 2 este de a oferi îndrumări cu sfaturi tehnico-pedagogice bazate pe inovația educațională, metodologiile active și învățarea la distanță / mixtă.

Rezultatele obținute din cele două RI vor fi diseminate și fructificate printr-un eveniment multiplicator planificat, Forumul Internațional al Tinerilor Antreprenori-Sociali, și un eveniment de formare de 5 zile care se concentrează pe poziționarea în paradigma antreprenoriatului social, stăpânirea suportului tehnic pentru proiecte, folosind sfaturile tehnico-pedagogice produse în RI 2 și dezvoltarea abilităților de „însoțitor”.

Prima întâlnire oficială transnațională a avut loc vineri, 23 aprilie 2021. Ședința de lansare a proiectului a fost programată să fie găzduită de ULBS la Sibiu, România. Cu toate acestea, din cauza restricțiilor de călătorie rezultate din pandemia globală, întâlnirea a avut loc online prin Zoom. În ciuda limitărilor mediului virtual, întâlnirea a avut succes. 16 membri ai echipei consorțiului de proiect au participat la întâlnire. Discuțiile au dus la strategii solide cu privire la modul în care proiectul va începe și va produce rezultate de cea mai bună calitate.

Toți partenerii proiectului MyDigiCoop sunt încântați că au început activitatea și așteaptă cu nerăbdare următoarele etape ale proiectului. Pentru mai multe informații despre proiect, vă rugăm să vizitați site-ul oficial MyDigiCoop: www.mydigicoop.eu sau să ne scrieți la info@mydigicoop.eu

De asemenea, sunteți invitați să urmăriți activitatea noastră pe rețelele sociale:

Twitter: @MyDigiCoop

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/mydigicoop

Facebook: MyDigiCoop


Căi de învățare digitală personalizate pentru a promova antreprenoriatul social-cooperativ – „MyDigiCoop”

Detalii

Categorii:

Antreprenoriat Comunicate Parteneriate Prezentare Proiect

Persoană contact:

Grecu Valentin

Email contact:

valentin.grecu@ulbsibiu.ro

Link1:

https://mydigicoop.eu/